widmblog Volg widmblog
op Twitter

 

Seizoen 2012

 

Main menu:

 

Seizoen 2011

 

Seizoen 2010

 

Seizoen 2009

 

JuniorMol

 

Seizoen 2008

 

Seizoen 2007

 

Muziek

 

Overige

Zoek in de blog

(meer)

februari 2012
Z m D w d v Z
« jan   mrt »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  

Categorieën

Archief

Andere blogs

Feeds

Afl. 5: Wie wordt de volgende afvaller?

De vorige week was er geen afvaller. Alle informatie voor het raden van de afvaller van die aflevering, kan dus opnieuw worden gebruikt. Laten we eens de overgebleven kandidaten nalopen:

  • Liesbeth: zeer onwaarschijnlijk als volgende afvaller. Ze staat op 1 in bijna alle polls. Het zou jammer zijn als zo’n verdachte kandidaat zou vertrekken. Liesbeth verwachten we als finalist en dat betekent waarschijnlijk dat ze dan de juiste persoon verdenkt, mits ze zelf niet de Mol is natuurlijk. Wie ze verdenkt, is niet helemaal duidelijk. Ze heeft het over Frits in de tests maar lijkt ook te twijfelen of hij wel de Mol is.
  • William: hij mocht niet meedoen aan de onderhandelingen. Maar als Frits de Mol is dan zit William met zijn verdenkingen goed. Misschien maakte hij de vierde test wel als beste. William verwachten we niet als volgende afvaller.
  • Frits: hij is voor ons nog steeds de Mol en zou dus in het spel moeten blijven. Maar hij kwam helemaal niet in beeld bij het volgendeweekfilmpje in aflevering 4. Is hij dan toch de vierde afvaller? Hm.
  • Marit: moeilijk geval. Iedereen heeft het over haar rode scherm in het volgendeweekfilmpje. Er zijn ook genoeg andere aanwijzingen dat zij de volgende afvaller is. Zij mocht niet meedoen aan de onderhandelingen, ze is onduidelijk over wie zij verdenkt, ze staat voor de vorige afvaller Maarten op de afvallersfoto, ze kwam in beeld bij hem na de eerste test (waar het koppel Marion-Dio ook te zien was) en de Roodshowhint wijst op twee manieren naar haar (bijvoorbeeld tunnelvisie in lyrics en in uitspraken van Marit in test 4).Maar zouden de makers echt al in het volgendeweekfilmpje de afvaller weggeven? We geloven van niet.
  • Anne-Marie: alle afvallers noemden Tim in de test en Anne-Marie noemde als enige Tim tijdens de vierde test. Net als Marit staat zij voor Maarten op de afvallersfoto. Maar verder konden we niks vinden dat haar vertrek aangekondigt. Waarschijnlijk blijft ze nog wel even in het spel.
  • Tim: net als Liesbeth erg verdacht in de polls. Maar of hij ook de finale gaat halen? We moeten het nog zien. Voor Tim was er een kleine hint als vierde afvaller met de 4263-code in combinatie met de introfilmpjes. Ook de Roodshowhint verwijst naar hem (lengte nummer 3:12: 3-1=2: bord van Tim). Een potentiële afvaller wat ons betreft.
  • Hadewych: net als Maarten noemde zij Tim in de tweede test. Toen vulde zij ook de test in voor Maarten (derde afvaller) die weer voor Dio (tweede afvaller) zat. Zijn dit twee aanwijzingen dat Hadewych de vierde afvaller is? Ook de Roodshowhint verwijst naar haar (lengte nummer 3:12: 3-1=2: het bord waar Hadewych begon). Daarnaast staat zij op de laatste plaats in de meest recente verdenkingstaart van G-root, een plek die vaak voorbehouden was aan de volgende afvaller. De vijfde aflevering zou wel eens de laatste kunnen zijn voor Hadewych.

We hebben voor verschillende kandidaten aanwijzingen gevonden als volgende afvaller. Natuurlijk zijn niet alle aanwijzingen correct. Ieder zal zelf moeten bepalen wat hij of zij gelooft. Wij gaan in aflevering 5 voor Hadewych als afvaller.

Reacties

Reactie van Avogadro
Datum: 01/02/2012, 20:12

Hadewych is op dit moment voor mij de gedoodverfde winnaar; gaat volgens mij volledig op William.

Reactie van Rat
Datum: 01/02/2012, 20:23

Ik had twee post gelezen waarin gezegd wordt dat Marit ‘parel’ betekend…

“Marit is een Noorse meisjesnaam. De betekenis van de naam is `parel`.” – tureluurs

“Marit is afgeleid van de Griekse naam Margarite, dat “parel” betekent.” – xaniapops

Zonder die link met de Roodshow hint, zou mijn week een stuk minder verwarrend zijn geweest… Klopt dit niet of is er een andere reden dat je dit niet noemt?

Reactie van Jordyep
Datum: 01/02/2012, 21:57

Marit gaat eruit. Niet vanwege die uitgelekte hint, maar vanwege de roodshowhint.

Reactie van Mgm
Datum: 02/02/2012, 10:06

Zolang niemand de roodshow hint aan Hadewych kan koppelen, is ze voor mij geen afvaller.

Reactie van zwft
Datum: 02/02/2012, 16:46

Anne-Marie Jung AMJ JAM?

Reactie van erikt
Datum: 02/02/2012, 17:38

@Rat: klopt, dat is de tweede link naar Marit vanuit de Roodshowhint

Geef een reactie