widmblog Volg widmblog
op Twitter

 

Seizoen 2012

 

Main menu:

 

Seizoen 2011

 

Seizoen 2010

 

Seizoen 2009

 

JuniorMol

 

Seizoen 2008

 

Seizoen 2007

 

Muziek

 

Overige

Zoek in de blog

(meer)

januari 2012
Z m D w d v Z
« sep   feb »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Categorieën

Archief

Andere blogs

Feeds

Afl. 4: Kandidaatsacties

Hoe gedroegen de kandidaten zich in aflevering 4?

  • Munitiedepot: Liesbeth kwam meteen op de goede plek terecht en Frits kort daarna. Hadewych en William kwamen op tijd binnen. Marit wees de locatie van Hadewych aan. Zij krijgen allemaal een Kandidaatspunt in deze opdracht (Anne-Marie en Tim dus niet)
  • Snorkelen: bij deze opdracht werd geen geld verdiend dus worden er geen punten toegekend.
  • Onderhandelingen: bij deze opdracht werd geen geld verdiend. Integendeel: de pot ging naar nul. Als Marit of William de Mol is dan heeft de Mol in deze opdracht een unieke actie laten liggen. Marit en William krijgen daarom een punt.

Als we de Kandidaatspunten van de eerste drie afleveringen daarbij optellen dan krijgen we:

  • Marion (1 punt), Dio (1) en Maarten (3) zijn al vertrokken
  • Marit en William staan al op 5 kandidaatspunten. Dat zijn er veel.
  • Tim heeft er nu vier.
  • Anne-Marie, Frits, Hadewych en Liesbeth staan nu op 3 punten. Zij zouden de hoofdverdachten moeten zijn.

Het staat dicht bij elkaar maar de onderste drie hebben wat ons betreft meer kans om de Mol te zijn dan Marit en William.

Reacties

Reactie van Luc
Datum: 01/02/2012, 00:14

Waarom ken je bij de onderhandelingen geen punten toe aan Marit en William? Zij waren er niet bij betrokken en hebben niets te maken met het ledigen van de pot.

Reactie van erikt
Datum: 01/02/2012, 01:08

@Luc: sterk punt! Ik ga het aanpassen.

Reactie van zwft
Datum: 01/02/2012, 02:01

Jaaaa Marit krijgt weer een punt 🙂
Waarom? ehhhhhh. tja… omdat we het niet meer weten. En wat ze deed bij de munitie opdracht vergeten we gewoon. En dat ze niet van water houdt en wist te voorzien dat ze door haar keuze niet in het water hoefde en op een sleutelpositie zat vergeten we ook gewoon.

Volgens luc hebben Marit en William niets te maken met het ledigen van de pot. Eh ????
Het wordt onderhand wel vrij komisch, die redenaties hier.

Reactie van Jordyep
Datum: 01/02/2012, 08:25

Eerlijk gezegd vind ik jouw tunnelvisie op Marit nog veel komischer.

Reactie van zwft
Datum: 01/02/2012, 21:11

@Jordyep

Eh… nou dat Marit tijdens de munitieopdracht stevig zat tijd te rekken, met een pen op haar hand schrijven, de verkeerde kant op rijden, 3 lege bunkers die ver weg lagen bezoeken, tot bij de uitgang van de bunkers fietsen terwijl er niemand in stond, naar Frits rijden zodat hij weer van zijn goede plek af moest.
Alleen omdat ze naar de bunker van Hadewych wees krijgt ze een kandidaatspunt?

Dit slaat echt nergens op. De hele methode vind ik nergens op slaan, maar dat heb ik al eerder uiteengezet. Follow-the-money is, nu de pot op nul staat ook een theorie die op drijfzand is gebaseerd.

Wat ik niet lees is bijvoorbeeld dat Marit opzichtig tijd rekt maar dat er toch geld verdient wordt. Beetje domme actie dus van Marit. En ja, dat ze naar die bunker van Hadewych wijst is vreemd, gezien haar andere acties tijdens deze opdracht. Inconsistent gedrag dus. Hoe vaak heb ik dat hier al niet genoemd? Ik kijk ook naar de andere kandidaten maar bij de rest zie ik niets vreemds. Bij Marit wel.

Je mag mij tunnelvisie verwijten als ik zomaar zeg dat Marit de mol is. Echter, ik heb al mijn observaties onderbouwd en kom met argumenten en analyses. Dat ik jou daarmee vermaak is mooi meegenomen 🙂

Reactie van Jordyep
Datum: 01/02/2012, 23:09

Vind de onderbouwingen echt prachtig en ze kloppen allemaal. Feit is alleen wel dat ze er morgen uitgaat.

Reactie van erikt
Datum: 01/02/2012, 23:58

@zwft: bij deze Kandidaatspunten wordt inderdaad geen rekening gehouden met wat kandidaten verkeerd doen. Het enige wat telt zijn acties die helpen om geld in de pot te spelen. Een kandidaat die dat doet krijgt daarvoor een Kandidaatspunt, een soort strafpunt voor de Mol. Kandidaten die veel punten verzamelen, zijn geen Mol of in ieder geval geen goede Mol.

Reactie van zwft
Datum: 02/02/2012, 04:13

@Jordyyep: wat ga je hier schrijven als blijkt dat je feit en fictie verwart?

@erikt: ik snap het. Dus als iemand 10x een actie onderneemt om geld uit de pot te houden en 1x een actie om geld in de pot te krijgen dan krijgt die persoon toch een kandidaatspunt en als dit vaak gebeurt dan is die persoon geen mol of geen goede mol.

En ik maar denken dat een mol veel acties onderneemt om geld uit de pot te houden en soms een actie die geld in de pot brengt… om niet al te verdacht over te komen. Maar zo iemand is dus juist geen mol volgens deze methode.

De methode is eenzijdig en gaat ook nog eens mank. Het maakt mij niet uit dat je deze methode gebruikt alleen wekt het bij mij nogal wat verbazing omdat ik je inschat als iemand die logisch kan redeneren.

Reactie van Jordyep
Datum: 02/02/2012, 10:09

Ik vraag me meer af wat jij hier gaat schrijven als het exit marit is vandaag lol.

Reactie van zwft
Datum: 02/02/2012, 16:50

@Jordyep
Dan steek ik mijn kop in mijn kont nadat ik hier uitvoerig mijn eigen domheid en kortzichtigheid zal beschrijven. Ik zal de vloer van deze hele blog met een tandenborstel schoon krabben en hier nooit meer enig recht van spreken hebben.
Ik vermoed ook dat ik de rest van mijn leven aan mijn eigen hersens zal gaan twijfelen en waarschijnlijk in het gekkenhuis beland.

Waarvan akte 🙂

Reactie van Kaatje
Datum: 02/02/2012, 17:21

Ik hanteer ook kandidatenpunten op mijn blog, maar ik ben wat spaarzamer in ze toekennen. Iemand moet echt iets goeds doen, iets wat de mol niet zo snel zou doen:
http://wp.me/p29Pgb-1D

Reactie van joris
Datum: 02/02/2012, 17:50

Sorry hoor, maar het slecht maar 2 kandidaatspunten tussen de meeste en minste. Je kunt daar na 4 afleveringen toch vrij weinig uit concluderen. Ga dus AUB niet zeggen dat degene met 3 punten persee verdacht zijn.

Geef een reactie