widmblog Volg widmblog
op Twitter

 

Seizoen 2012

 

Main menu:

 

Seizoen 2011

 

Seizoen 2010

 

Seizoen 2009

 

JuniorMol

 

Seizoen 2008

 

Seizoen 2007

 

Muziek

 

Overige

Zoek in de blog

(meer)

januari 2012
Z m D w d v Z
« sep   feb »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Categorieën

Archief

Andere blogs

Feeds

Afl. 3: Wie wordt de volgende afvaller?

Zolang de Mol niet bekend is, geeft de bekendmaking van de afvaller de meest nuttige informatie over de identiteit van de Mol. Want de afvaller is in ieder geval niet de Mol. Het is daarom leuk om in het programma te speuren naar hints die de volgende afvaller aanwijzen. En wie zal er volgens deze hints moeten vertrekken in aflevering 3?

De meeste hints wijzen erop dat Tim de volgende afvaller is. Kijk bijvoorbeeld naar de foto met de afvallers die aan het einde van elke aflevering wordt getoond. De eerste afvaller Marion staat derde van rechts. De tweede afvaller Dio staat vierde van rechts. Dan zou het logisch zijn als de vijfde van rechts de volgende afvaller is. Dat is Tim.

Ook met de code van de rooksignalen kan je Tim aanwijzen als volgende afvaller. De code is 4263. Het laatste cijfer staat voor de derde persoon in de introductiefilmpjes: Marion. Daarvoor staat een zes en de zesde persoon in de filmpjes is Dio. Het volgende cijfer is een twee en dus zou de tweede persoon in de introductiefilmpjes de afvaller moeten zijn. Opnieuw blijkt dit Tim te zijn.

De Mastermindhint combineert de rooksignaalcode met de stemaantallen getoond in de eerste seconden van het programma. Deze hint wijst Tim en Hadewych als volgende afvallers. Ook bij het bekendmaken van de afvaller vinden we een hint naar Hadewych. In aflevering 1 werd toen Marion en Dio bij elkaar getoond (54:39-54:44), de eerste twee afvallers. In aflevering 2 waren dat Dio en Hadewych (45:49-45:51). Zien we Hadewych in aflevering 3 vertrekken?

Ook voor andere kandidaten zijn aanwijzingen te vinden. Zo ontdekte een Molfan dat in de afvallersfoto van 2012 de eerste twee afvallers op precies dezelfde plek staan als de eerste twee afvallers van 2011. Als dat ook geldt voor de derde afvaller dan moet dat William zijn. Want hij staat op dezelfde plek als de derde afvaller van 2011.

In de vooruitblik op aflevering 2 hoorden we Dio een afwijkend antwoord geven op de vraag over wat iemand een goede Mol maakt. In de vooruitblik van aflevering 3 deed Maarten hetzelfde. Moet hij straks vertrekken?

Conclusie: zoals gebruikelijk vinden we meerdere aanwijzingen voor verschillende personen. Wie er precies moet vertrekken in aflevering 3, is nog lastig te zeggen.

Reacties

Reactie van jordy
Datum: 18/01/2012, 20:52

Vergeet Liesbeth niet die volgens de “gelekte” foto afvalt

Reactie van jordy
Datum: 18/01/2012, 21:03

Trouwens, volgens mij klopt jouw Mastermindtheorie niet. Die code 4263 is al in tijdens de opnames al verzonnen, de avro kon toen nog niet weten welke personen het meet verdacht zouden gaan worden, of ze zitten te frauderen met de cijfers :P.

Nee, het heeft iets te maken met die vraag die Marit tijdens de test beantwoorde:
6: In welke kamer sliep de mol vannacht?
1: Zes
2: Vier
3: Drie
4: Twee
En dat is natuurlijk in een andere volgorde 4263, dat is dus wat ze “quite strange” vond. Misschien is de oplossing (lijkt me sterk overigens maargoed): Dit is vraag zes in de test dus misschien is het goede antwoord zes dus sliep de mol op kamer 6.

Reactie van erikt
Datum: 19/01/2012, 07:55

@Jordy: de “gelekte” foto is nep. Het lijkt mij verstandig om er geen conclusies aan te verbinden.

De verdenkingscijfers aan het begin van het programma zijn ook nep. Ze zijn veel te hoog. Vergelijk ze maar eens met de cijfers op http://wieisdemol.avro.nl/

Reactie van zwft
Datum: 19/01/2012, 11:53

De aanwijzing uit de roodshow lijkt mij voldoende:

The Who zingt: ‘I said I can’t explain, yeah. You drive me out of my mind’.

Anne-Marie zegt ‘Je bent gek’ tegen William.
Frits zegt dat William ‘knettergek is’.
Maarten vertelt William dat Liesbeth ‘helemaal gek’ van hem wordt.
Ten slotte zegt Marit over de code: ‘ik kom er niet uit en het maakt me helemaal gek’.

Hoewel het erg grappig zou zijn als Marit er uit zou gaan en de songtekst wel het meest past bij haar uitspraak, ga ik daar niet vanuit omdat ze de mol is.

Het verschil tussen William en Liesbeth is dat er bij William over hem gezegd wordt dat ie gek is en bij Liesbeth dat ze zelf gek wordt van William. Het is dus maar net hoe je de songtekst interpreteert.

De ‘nepfoto’ suggereert Liesbeth, de ‘W’ van The ‘Who’ zou William kunnen suggereren.
Verderop in de songtekst: ‘The things you have said, have got me real mad’ wijzen weer naar Liesbeth.

Ik kies voor Liesbeth.

Reactie van Jos Meijers
Datum: 19/01/2012, 13:42

Vooropgesteld: de code 4263 wordt IN de afleveringen gebruikt. De groepsfoto laat de kandidaten inclusief de mol zien.

Vraag aan de bedenker van deze afvallers-theorie: hoe kunnen de deelnemers vantevoren zo worden neergezet, dat de code klopt met de plek waarop de afgevallen kandidaten staan?

Dit kan alleen maar, als de groepsfoto gemanipuleerd is, beter gezegd: wanneer de kandidaten allemaal los van elkaar in de foto zijn geplakt.

Reactie van erikt
Datum: 19/01/2012, 14:07

@jos Meijers: de afvalfoto die aan het eind van het programma wordt getoond is inderdaad samengesteld uit verschillende foto’s

Reactie van jordy
Datum: 19/01/2012, 16:41

@erikt: er is geen rede om de conclusie te trekken dat ie nep is. Maargoed, als Liesbeth niet afvalt vanavond dan wel dus :P. Hmm kweenie die mastermind code (ik vind hem persoonlijk een beetje vergezocht), die hotelkameroptie lijkt mij logischer. Maargoed jij kijkt al sinds 1999, en ik pas sinds 2005 :P, dus het zou zomaar de oplossing kunnen zijn.

Reactie van jordy
Datum: 19/01/2012, 16:42

ja tuurlijk zijn het verschillende foto’s dan kunnen ze veel makkelijker een kandidaat eruit halen op ’t eind.

Reactie van jordy
Datum: 19/01/2012, 16:45

Sorry voor de triplepost maar ik zag net het plaatje waarmee je het kan photoshoppen dus laat maar

Geef een reactie