widmblog Volg widmblog
op Twitter

 

Seizoen 2012

 

Main menu:

 

Seizoen 2011

 

Seizoen 2010

 

Seizoen 2009

 

JuniorMol

 

Seizoen 2008

 

Seizoen 2007

 

Muziek

 

Overige

Zoek in de blog

(meer)

januari 2012
Z m D w d v Z
« sep   feb »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Categorieën

Archief

Andere blogs

Feeds

Wat ging er mis bij Frits en Anne-Marie?

20120109a Bij de gletsjeropdracht stuurde Frits Anne-Marie naar locatie 5 (82 m 120 graden ZO, zie 26:58). Maar Anne-Marie komt uit bij locatie 4 (119 m 80 graden NO, zie 28:19). Ze is dus verkeerd gelopen en heeft per ongeluk een andere verzameling kokers ontdekt. Maar is dat wel zo? Hoe ver is ze eigenlijk afgedwaald? Dat kan je uitrekenen met goniometrie (sinus, cosinus en tagens, zie tabel). Na wat gepuzzel komt er dan uit dat Anne-Marie 77 meter is afgedwaald.

77 meter! Hoe kan iemand 5 kokertjes van 10 cm niet vinden op de aangegeven locatie maar wel 77 meter verder? Dit lijkt onmogelijk. Hier is dus iets raars gebeurd. Maar wat?

Scenario 1: Anne-Marie is de Mol. Zij is door Frits gestuurd naar locatie 5 met de vrijstellingen maar zij had geen zin om deze te pakken. Daarom is zij naar locatie 4 gelopen of naar een plek zonder kokers. Frits had het te druk om haar goed te controleren. Dit zou kunnen.

Scenario 2: Frits is de Mol en hij wilde niet dat Anne-Marie de vrijstellingen pakte, hij wilde die voor hemzelf. Daarom heeft hij haar met zijn aanwijzingen naar locatie 4 gestuurd. Dit is wel vreemd want waarom heeft Frits dan niet meteen met Anne-Marie afgesproken om naar locatie 4 te gaan? En als ze de opdracht later bespreken en Anne-Marie ontdekt dat ze naar een andere locatie is gestuurd dan afgesproken dan zou dit Frits meteen verdacht maken. Dit is geen waarschijnlijk scenario.

Scenario 3: Ze zijn geen van beide de Mol. Anne-Marie kon de goede locatie niet vinden en heeft toen maar ergens een bergje aangewezen om te pesten. Of er echt kokers lagen konden we immers niet zien. Liesbeth vond er ook niks. Als dit klopt dan is het opvallend dat Anne-Marie precies op de lijn is gaan staan waar de kokers van locatie 4 liggen. Dan heeft ze wel een heel goed richtingsgevoel, of voorkennis maar dan zitten we weer in scenario 1.

Op dit moment lijkt scenario 1 het meest waarschijnlijk. Dat heeft wel vergaande consequenties voor het spel! Maar misschien zijn er lezers van deze blog met andere inzichten.

Reacties

Reactie van lo
Datum: 10/01/2012, 03:26

Ik snap niet waarom je scenario 3 ongeloofwaardig vindt. Je zegt al: Anne-Marie kon de goede locatie niet vinden en heeft toen maar ergens een bergje aangewezen. Of er echt kokers lagen konden we immers niet zien. Liesbeth vond er ook niks. Kan zelfs zijn dat ze weldegelijk de kokers vond na alle ronddwalen. De uitdaging lag hem niet in het kokers vinden. Maar in het precies die goede uit 5 kokers vinden. Dat bleek voor iedereen gewoon gokwerk, ondanks de (halfslachtige dus molse?) poging van Maarten.

Wie zegt dat Anne-Marie precies op de lijn is gaan staan waar de kokers van locatie 4 liggen? Ze ging maar ergens staan waar het veilig was, tussen al die spleten en oneffenheden etc. De afstanden tussen de lokaties zijn aardig in te schatten dus je weet waar het ergens zou kunnen zijn en daar ga je dan maar staan.

Reactie van erikt
Datum: 10/01/2012, 03:46

@lo: het punt is dat Anne-Marie juist niet kan weten waar de andere locaties liggen. Ze loopt daar met een blanco vel papier en volgt de instructies van Frits. Hij is de enige met het blaadje met locaties en een kompas. Anne-Marie komt op een aannemelijke plek uit volgens Hadewych . Maar 77 m afdwalen is echt veel en dan nog op de goede plek uitkomen: ik snap niet hoe het kan.

Reactie van lo
Datum: 10/01/2012, 09:29

Ja maar mijn punt is dat het helemaal niet zo moeilijk is kokers te vinden. Dus zo gek is het niet dat zij blind ergens uitkomt waar die liggen.

En Frits zou haar instructies geven. Vervolgens laat de regie zien dat hij uitroept dat A-M helemaal verkeerd is gelopen.

Frits is de enige met het blaadje met locaties en een kompas. Hij staat op de centrale plek de mensen te leiden.

A-M is zonder locaties of kompas geheel afgedwaald… dat komt dan eerder door centraal middelpunt Frits die haar niet geleid heeft.

Reactie van Biersteker
Datum: 10/01/2012, 15:05

Tsja, iedereen die ooit met zo’n kompas heeft gewerkt, weer hoe je het moet gebruiken. Valt me op dat Frits dat dan weer niet weet. (Zeker gezien hij zogenaamd in het leger heeft gezeten)

Reactie van Mgm
Datum: 10/01/2012, 15:33

Maarten probeerde nog uit te vogelen welke koker hij moest pakken door de persoon met de kompas te vragen waar het precies moest liggen. Geen van de andere kandidaten heeft het kompas goed (en vooral nauwkeurig) toegepast. Mij lijkt scenario 3 het meest logisch.

Reactie van Avogadro
Datum: 10/01/2012, 15:49

O, ik dacht dat Maarten naar locatie 5 was gegaan.

Reactie van zwft
Datum: 10/01/2012, 20:21

Ik keek vorig jaar voor het eerst.
Hopelijk is de regie niet weer zo doorzichtig. Toen zag je 1x bij de vooruitblik van de eliminatie aan de richting waarvan Pieter Jan keek, wie er uit ging. Ergens aan het eind van de serie.
Als dit nu weer het geval is, dan ligt Anne-marie er donderdag uit. (ze beweegt haar lippen en daarna zien we Art haar richting op kijken met een rood scherm).

Vorig jaar heb ik, aanvullend op alle andere informatie en analyses ook gekeken naar lichaams(taal) en logica. Een mol vertoont altijd inconsistent gedrag. Patrick deed dat vorig jaar nogal erg, al bij aflevering 1, bij de eliminatie (dramatisch handen voor het gezicht). Dit heeft Patrick de hele serie herhaald.

De enige die inconsistent gedrag vertoonde was Marit. Ik ben heel erg benieuwd wat jullie vinden van haar gedrag bij het vormen van de duo’s. Marion bleef over met Dio en Hadewych liep over naar Marit. Marit stond alleen maar wat peinzend met hand aan haar gezicht. Ze deed eigenlijk niets. De enige logische conclusie die ik kan trekken is dat Hadewych en Marit van te voren al hadden afgesproken duo’s te vormen. Maar waarom staat Marit er zo bij? Ze lijkt na te denken. Ze had ook geen mollenboekje of pen in de bus.

Trivia:
Op de achterkant van 1 koker stond ‘Made in China’, op een andere niet.
Anne-marie noemt de tijd in het vliegtuig een ‘klokje’. Geen mol dus.
Hadewych zegt als enige over de 3 uur: ‘dat geloof ik wel hoor’.
Hadewych = mol2.

groejtes
zwft

Geef een reactie