widmblog Volg widmblog
op Twitter

 

Seizoen 2012

 

Main menu:

 

Seizoen 2011

 

Seizoen 2010

 

Seizoen 2009

 

JuniorMol

 

Seizoen 2008

 

Seizoen 2007

 

Muziek

 

Overige

Zoek in de blog

(meer)

januari 2012
Z m D w d v Z
« sep   feb »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Categorieën

Archief

Andere blogs

Feeds

Afl. 1: De gletsjer

20120105b Presentator Art vraagt de tien kandidaten om vijf koppels te vormen. Dit worden Anne-Marie-Liesbeth , Dio-Marion, Frits-Tim, Hadewych-Marit en Maarten-William. Van elk koppel komt er 1 persoon in een groep van vijf die een gletsjer gaan verkennen, de Solheimajokull. Daar liggen kokers verstopt met daarin plus 500 euro, min 500 euro of niks. Ieder van de vijf moet een kaartje maken voor hun duopartner met daarop de locatie van de kokers. De partners zitten in de tweede groep die de kokers moet verzamelen.

De vijf verkenners krijgen een kaartje met daarop:

  1. 89 meter richting 308 graden NW (Dio)
  2. 55 meter richting 350 graden NW (Hadewych)
  3. 82 meter richting 55 graden NO (Maarten)
  4. 119 meter richting 80 graden NO (Anne-Marie)
  5. 82 meter richting 120 graden ZO (Frits)

Zo te zien vinden ze allemaal meerdere kokers. Frits zegt dat Anne-Marie een andere kokerplek vond dan was afgesproken (de vierde in plaats van de vijfde). Frits vindt bij de vijfde plek ook drie vrijstellingen. Ze maken kaartjes en geven de locaties door aan de tweede groep. Die gaat op pad:

  1. Marion vindt niks met de instructies van Dio
  2. Marit vindt de kokers dankzij Hadewych en neemt drie mee
  3. William met de aanwijzingen van Maarten en hulp van Tim de koker en pakt 1
  4. Liesbeth vindt niks met het kaartje van Anne-Marie (ze liep de verkeerde kant op, 32:51)
  5. Tim pakt een koker en drie vrijstellingen dankzij Frits

Ze halen dus vijf kokers op. Kennelijk was dat het maximum van de 25 gevonden kokers dat ze mochten pakken. Helaas blijken vier van de kokers leeg en bevat de vijfde min 500 euro. Het is niet duidelijk of Marit, William of Tim deze koker heeft gepakt (zie ook blogpost Wie pakte de koker met min 500?)

Resultaat: bij deze opdracht gaat 500 euro verloren. De pot staat dus na twee opdrachten op min 500 euro!

Analyse: de beste positie voor de Mol is in de tweede groep. De leden van deze groep moeten de kokers kiezen die ze meenemen en bepalen hoeveel geld er wordt verdiend of verloren gaat. Dit maakt Marit, Tim en William verdacht: 1 van hen pakte de koker met min 500. Marion had een interessante opmerking: de vrijstellingen moeten gevonden worden dus daar is de Mol bij betrokken. In dat geval zou Frits de Mol moeten zijn. Maar het vinden van de vrijstellingen kan ook worden verzekerd zonder de Mol erbij te betrekken. Rare actie van Anne-Marie om op zoek te gaan naar positie 5 en dan positie 4 te vinden (volgens Frits).

Aanvulling: waarschijnlijk lagen op elke plek vijf kokers met daarin drie keer niks, 1 keer plus 500 euro en 1 keer min 500 euro. Als de Mol in de tweede groep zit dan zal hij de koker met min 500 pakken. Marion en Liesbeth zaten in de tweede groep maar namen geen koker mee. Marion is al naar huis en Liesbeth wordt door deze opdracht minder verdacht. Ook William komt minder verdacht uit deze opdracht. Hij vond zijn kokers pas na hulp van Tim. De Mol zou moeten weten waar de kokers liggen.

Reacties

Reactie van mariska
Datum: 06/01/2012, 10:26

Ik geniet weer volop van je analyses!
Nog ter aanvulling bij deze opdracht, volgens mij is het doel van de opdracht op elke plek 1 koker te pakken. Dit zal degene zijn die exact goed ligt qua graden.
Aangezien Marit meerdere keren voorstelt om vanaf haar plek meerdere kokers te pakken (waar dus niks of negatief bedrag inzit) maakt dit haar wel verdacht in mijn ogen!

Reactie van Jokertje
Datum: 06/01/2012, 10:44

misschien is Anne-Marie wel de mol, want zei moest naar positie 5 en ging naar 4, vervolgens ging Frits dan maar naar 5 en vond de vrijstellingen, dus deed Anne-Marie dat expres zodat een echte kandidaat de vrijstellingen zou vinden.

Reactie van Mgm
Datum: 06/01/2012, 13:10

En wat zou het doel daarvan zijn, Jokertje?

Reactie van Tumtum
Datum: 07/01/2012, 18:53

@Mgm: De Mol kan ivm opdracht drie er beter voor zorgen geen vrijstelling te hebben, zodat hij/zij als schutter makkelijker de opdracht kan laten mislukken.

Verder observaties: Liesbeth houdt Tim wel erg in de gaten. Is dit omdat zij de Mol is en zeker wil weten dat de vrijstellingen gepakt worden?

Marits actie (dan nemen we er toch gewoon drie mee, waarvan er zeker twee niets opleveren) zou een geniale molactie kunnen zijn.

Overigens denk ik niet dat de Mol per se die vrijstellingen in het spel moest brengen. Als dat niet gelukt was zou opdracht drie op de brug waarschijnlijk net even anders zijn, zodat daar vrijstellingen konden worden gewonnen.

Oh en was Hadewych niet een koppel met Liesbeth, en Marit met Anne-Marie?

Reactie van erikt
Datum: 07/01/2012, 21:18

@Tumtum: op 22:30 vormt Hadewych een koppel met Marit en gaan Liesbeth en Anne-Marie samen

Reactie van Tumtum
Datum: 08/01/2012, 15:35

Ik had ’t inderdaad verkeerd gezien 🙂

Reactie van jokertje
Datum: 10/03/2012, 11:18

En ja, zoals ik toen zei na het zien van deze aflevering had ik gelijk. Over dat Anne-Marie expres de verkeerde kant opliep, omdat zij de mol was…

Geef een reactie