widmblog Volg widmblog
op Twitter

 

Seizoen 2012

 

Main menu:

 

Seizoen 2011

 

Seizoen 2010

 

Seizoen 2009

 

JuniorMol

 

Seizoen 2008

 

Seizoen 2007

 

Muziek

 

Overige

Zoek in de blog

(meer)

januari 2012
Z m D w d v Z
« sep   feb »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Categorieën

Archief

Andere blogs

Feeds

Afl. 1: Dropping

20120105a De tien kandidaten worden op een zwarte vlakte (Sólheimasandur met berg Pétursey) gedropt zonder dat ze elkaar zien. Ze komen als volgt in beeld: Frits, Anne-Marie, Hadewych, William, Liesbeth, Tim, Maarten, Marit, Marion en Dio. Ze hebben allemaal een foto van de plek waar ze heen moeten lopen. Als ze allemaal binnen drie uur bij het doel zijn, een vliegtuigwrak, dan verdient de groep 2500 euro. Maar de Mol is al actief en zet zonder dat de rest het ziet de klok terug van 2:55 naar 1:55. Ze hebben dus eigenlijk maar twee uur de tijd.

Anne-Marie en William komen elkaar al snel tegen en trekken een stukje samen verder. Maar Anne-Marie vindt het vliegtuigwrak als eerste. Zij komt Frits tegen en hij volgt haar. Maar William komt als tweede bij het vliegtuig. Ondertussen ontmoet Tom Marit maar zij gaan apart verder. Anne-Marie gaat op een heuvel staan roepen om Frits binnen te halen maar hij reageert niet. William vindt Dio en brengt hem naar het vliegtuig. William haalt ook Frits op die Hadewych had gezien. William haalt haar ook op.

Als te klok terugtikt naar 0:00 staan ze daar maar met vijf. Liesbeth en Maarten wandelen nog doelloos rond op het strand. Tim, Marit en Marion kwamen verder weinig in beeld.

Resultaat: de opdracht is mislukt. Er wordt geen geld verdiend. De groepspot blijft leeg.

Analyse: het is duidelijk wat de Mol heeft gedaan: de klok een uur terugzetten. Je zou verwachten dat de Mol niet bij het vliegtuig is aangekomen (Liesbeth, Maarten, Marit, Tim) maar hij kan dat ook als een van de laatsten hebben gedaan (Dio, Hadewych). Moeten we Anne-Marie nog extra verdenken omdat zij als eerste bij het vliegtuig was en de klok terug kan hebben gezet? William lijkt boven verdenking te staan met zijn drie opgehaalde personen. Of begon hij pas kort voor het einde zijn best te doen?

Aanvulling 1: op 1:48 zien we de foto van de beginpositie van de Mol in deze opdracht: het vliegtuigwrak. Iedereen waarvan we de foto zien in de aflevering kunnen we hiermee uitsluiten als Mol: Frits (3:41), William (3:52), Liesbeth (4:25), Tim (4:37), Anne-Marie (8:04), Hadewych (14:45) en Marit (16:04). Alleen Dio, Maarten en Marion ontbreken. Maar Marion is uitgevallen. Dus Dio of Maarten is de Mol?

Aanvulling 2: de Mol bleek twee foto’s in de enveloppe te hebben. Lees hier meer over in de blogpost Landschapsfoto’s.

Reacties

Reactie van Cosmic Fool
Datum: 06/01/2012, 00:02

Als William de Mol zou zijn dan kon hij het zich permitteren om zijn best te doen, er was waarschijnlijk toch te weinig tijd om deze opdracht tot een goed einde te brengen. Hij wist dan nl. dat ze maar 2 uur hadden i.pl.v. 3 uur. Bovendien komt hij zo over als een fanatieke kandidaat die zich de longen uit het lijf loopt om geld te verdienen. Altijd goed voor een Mol om in het begin van de reeks op een goed blaadje te staan met de andere kandidaten. Eerste indrukken blijven lang hangen.

Reactie van Luc
Datum: 06/01/2012, 00:24

De klok werd teruggedraaid toen de opdracht nog maar 5 minuten bezig was (niet toen Anne Marie als eerste bij de vliegtuig kwam). De mol is na de dropping dadelijk naar het vliegtuig gegaan om de klok terug te zetten en heeft zich dan bij één of andere kandidaat gevoegd. Eigenlijk is op basis van de eerste opdracht iedereen even verdacht.

Reactie van lo
Datum: 06/01/2012, 11:27

Mooie vondst hoor, dus dan Dio of Maarten, ik zie dan eerst Maarten die dan voor een goed blaadje -500 laat vernietigen. Maar zou de redactie zo’n superhint al meteen in het begin showen?

Reactie van joel
Datum: 06/01/2012, 15:02

Maar er is toch ook een grote kans dat de mol gewoon 2 kaarten had?!. Iemand op het forum van molbeurs.com had het erover dat er te zien was dat in de envelop van de mol 2 foto’s zaten, dat heb ik alleen nog niet kunnen nakijken :(, maar als dat zo is, dan heeft de mol dus 2 foto’s en daardoor zijn we helaas dan nog geen stap verder richting de mol 😛 (een foto van vliegtuig, en een foto van het landschap, net als de andere).

Reactie van coolietje
Datum: 06/01/2012, 16:51

er zitten inderdaad twee foto’s in de enveloppe van de mol, de foto met het vliegtuig en een foto van het landschap. Dit is duidelijk te zien op beeld (zeker als je het vertraagd).

Hieruit kan je dus niet de mol afleiden…

Reactie van erikt
Datum: 06/01/2012, 16:56

@coolietje, ah, dat had ik dan gemist, jammer. Dat wordt dan de aflevering opnieuw bekijken! Bedankt voor het controleren en melden

Reactie van joel
Datum: 06/01/2012, 19:05

klopt coolietje! 😀 (ik heb zojuist aflevering teruggekeken) maar er is wel iets anders te ontdekken. De mol wordt afgezet bij het vliegtuig en art rijdt dan weg. Daarna zie je dat de mol de tijd terugzet. Daarna zie je dat een aantal andere deelnemers worden gedropt met de auto. De mol is na het terugzetten van de klok niet door de auto opgehaald (dat laten ze in ieder geval niet zien). Dus de kandidaten die met de auto worden gedropt zijn soieso niet de mol, want de mol zette de klok terug en LIEP weg. Daardoor is er trouwens ook een grote kans dat de mol binnen een kwartiertje iemand anders tegenkomt., de mol begint immers bij het vliegtuig 🙂

Reactie van Thony
Datum: 06/01/2012, 23:38

Met nog 59:57 op de klok komt Anne-Marie aan bij de Dakota. Na bijna 20 minuten komt William als tweede bij de Dakota. 20 minuten lang heeft Anne-Marie dus gewacht op de volgende deelnemer. Daarna ging ze helpen door vanaf het vliegtuig de overige kandidatgen te roepen. William ging echt op zoek.

Reactie van erikt
Datum: 07/01/2012, 11:02

@joel: leuk idee om te kijken wie er met de auto wordt afgezet! Ik zie Frits (2:43), Hadewych (2:48), Anne-Marie (2:57), Tim (3:02) en William (3:10). Jammer dat het niet altijd duidelijk is waar ze uitstappen; het kan ook vlakbij het vliegtuig zijn.

Geef een reactie