widmblog Volg widmblog
op Twitter

 

Seizoen 2012

 

Main menu:

 

Seizoen 2011

 

Seizoen 2010

 

Seizoen 2009

 

JuniorMol

 

Seizoen 2008

 

Seizoen 2007

 

Muziek

 

Overige

Zoek in de blog

(meer)

maart 2011
Z m D w d v Z
« feb   sep »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Categorieën

Archief

Andere blogs

Feeds

Afl. 6: Opnieuw bekeken

Het opnieuw bekijken van aflevering 6 heeft niet tot nieuwe inzichten geleid.

Bij de lees-en-schrijf-opdracht werden de fouten gemaakt bij de lezers. Maar Pepijn is naar huis, Soundos stelde het goede antwoord voor en Art wilde daarin meegaan. Dan zat de Mol toch niet bij de lezers? Ze werden aangestuurd door Karin die de hele tijd de telefoon in handen had. Zou zij de opdracht hebben laten mislukken? Patrick deed weinig goed of fout in deze opdracht.

In de steengroeve had Soundos de leiding. Dit ging mis omdat zij de eerste stap met de lange plank oversloeg en de plank meteen op de tweede plek wilde leggen. Uiteindelijk was het Patrick die uitlegt hoe het wel moet. Art was er met de lange plank vandoor en dat kostte tijd. Karin volgde de rest in deze opdracht.

Bij het Mastermind was geen geld te verdienen dus hier hoefde de Mol niks te doen. Het is onwaarschijnlijk dat, zoals we eerst dachten, de vier kandidaten met de beste test in de oplossing zaten. Inmiddels is 1 van de 4 vertrokken (Pepijn) net als 1 van de kandidaten die niet in de combinatie zat (Anna).

Samengevat: als we een Mol zouden moeten kiezen op basis van deze aflevering dan zou het Soundos zijn. Ze had de leiding in de nipt gelukte tweede opdracht en zat in de eerste opdracht bij de lezers, waar de meeste fouten zijn gemaakt. Dan had ze wel een gewaagde suggestie van het goede woord bij de eerste opdracht. Art zat ook in dit team maar wilde meegaan met dit antwoord, onwaarschijnlijk voor een Mol. Karin had daar de telefoon, verdacht, maar deed weinig fout in de tweede opdracht. Patrick heeft zich, in ieder geval in beeld, voorbeeldig gedragen in deze aflevering.

Reacties

Reactie van paul
Datum: 07/03/2011, 19:27

Nog maar een keer complimenten voor deze site en het feit dat jullie alle aflevering opnieuw doornemen.

Bij de lees-en schrijfopdracht valt nog op te merken dat Patrick de telefoon aan Karin laat terwijl hij zelf zegt dat dit niet slim is omdat ze niet technisch is en links en rechts niet uit elkaar kan houden.
De verbinding is, als de groep van Art nog moet beginnen al slecht. Ze moeten opnieuw bellen. Op een gegeven moment staan er 3 missed calls op. Ik heb het vermoeden dat Patrick heel goed wist dat de verbinding daar in dat gebied slecht is en de opdracht tot mislukken gedoemd was. De groep van Art heeft lange tijd geen verbinding gehad terwijl Pepijn Art goed in de gaten hield.
Tot slot zegt Patrick dat ie, toen Soundos het woord ‘executie’ zei dacht:’ ja ja zeg het dan, gooi het eruit ‘. De beelden laten echter zien dat Patrick zijn gezicht van Soundos afwendt als ze ‘executie’ noemt en Patrick zet een neutrale blik op. Karin vertoont een heel andere reactie (ze lacht ingehouden).
Dat Patrick zijn gezicht afwendt is een mol-reactie. Als hij gewild had dat Soundos het zou raden had hij zijn gezicht niet afgewend.

Reactie van paul
Datum: 07/03/2011, 19:53

Dan de Steengroeve opdracht:

Patrick schreeuwt dat iedereen naar Soundos moet luisteren terwijl die het niet goed doet.

Vanaf 06:28 tot 2:20, ruim 4 minuten dus loopt Patrick met de kleine plank, die nodig is op het punt waar de anderen (behalve Art) staan. dezelfde route tussen 5 plateaus heen en weer, totaal nutteloos. Hij staat 2x op een plank geleund. Tussen 2 plateaus loopt hij zelfs 6x en tussen twee andere 4x.

Patrick staat nog een keer met zijn handen in zijn zij en legt een plank nog even nutteloos recht voordat hij er overheen loopt… tijdrekken.

Het is een wonder dat de opdracht uiteindelijk toch nog slaagt op 3 seconden.

Geef een reactie