widmblog Volg widmblog
op Twitter

 

Seizoen 2012

 

Main menu:

 

Seizoen 2011

 

Seizoen 2010

 

Seizoen 2009

 

JuniorMol

 

Seizoen 2008

 

Seizoen 2007

 

Muziek

 

Overige

Zoek in de blog

(meer)

maart 2011
Z m D w d v Z
« feb   sep »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Categorieën

Archief

Andere blogs

Feeds

Zoeken tussen eilanden

20110303 De vier kandidaten worden elk in een aparte boot een meer met veel eilanden opgestuurd. Ieder van hen heeft een doorzichtige kaart waarop met een stukje van een schatkaart. Bij Karin staat er ook nog een aap op, bij Soundos een tempel en bij Art een kruisje met de letters R.I.P. Patrick krijgt de complete kaart en een paar foto’s. De Mol neemt zo contact bij hem op en hij kan in deze opdracht een vrijstelling verdienen.

Ze communiceren met elkaar via walkie-talkies. Art en Patrick ontmoeten elkaar het eerst en Patrick vindt daarna Karin en wat later Soundos. Als ze alle vier bij elkaar zijn, leggen ze de kaarten over elkaar en ontdekken ze dat ze vlak bij hun doel zijn: een eiland waarop Pieter Jan zich bevindt. Maar Patrick vraagt ze om nog een keer om het eiland te varen. Achter het eiland vinden ze een blauwe boei waar Patrick de vrijstelling pakt. Daarmee is de opdracht abrupt afgelopen.

Resultaat: de 2500 euro die bij deze opdracht op het spel stond wordt niet verdiend. De pot blijft staan op 19.340 euro.

Analyse: nog niet eerder zagen we iemand zo idioot reageren op het winnen van een vrijstelling. Zo’n semifinalevrijstelling lijkt wat te veel van het goede maar hij bijna elk seizoen voor. Een overzicht:

  • 2010: gewonnen door de latere verliezend finalist
  • 2009: gewonnen door de latere winnaar
  • 2008: vrijstelling niet gewonnen
  • 2007: groepsvrijstelling
  • 2006: gewonnen door de latere winnaar
  • 2005: gewonnen door de Mol
  • 2003: gewonnen door de Mol
  • 2002: geen semifinalevrijstelling
  • 2001: vrijstelling niet gewonnen

Hier is geen patroon in te zien. Zowel de Mol als de kandidaten winnen wel eens deze vrijstelling. Patrick is wel de meest verdachte deelnemer in deze opdracht want door zijn keuze van de vrijstelling kwam er geen 2500 euro in de pot.

Reacties

Reactie van maxporter
Datum: 04/03/2011, 10:15

“Patrick is wel de meest verdachte deelnemer in deze opdracht…” Is denk ik wel een beetje kort door de bocht. Iedere deelnemer zou voor een vrijstelling gaan (ticket naar de finale) en daarmee automatisch het meest verdacht worden. Maar zijn reactie was inderdaad op z’n zachts vreemd…

Reactie van monique
Datum: 04/03/2011, 12:45

Op zich zou je denken dat Patrick het meest verdacht is, maar ik zou het wel erg oneerlijk vinden dat hij ‘als mol zijnde’ door de mol als ENIGE benaderd werd door ‘de mol.’ ( als jullie theorie klopt dat hij de mol is)

Op die manier is het natuurlijk heel oneerlijk omdat de andere kandidaten er geen kans op maakten. En dit was in andere wie is de mol series anders, want toen kon iedereen de vrijstelling verdienen.

Het lijkt me hierom vreemd dat Patrick de mol is, want dan heeft die vrijstelling die door de produktie direct aan de mol is gegeven, geen enkele nut gehad, behalve door op deze eenvoudige manier de pot te benadelen….

Reactie van Tess
Datum: 05/03/2011, 14:35

Vorig jaar geloofde ik ook niet zo in het ‘de Mol pakt de vrijstelling’ verhaal, maar dit jaar wel.
Karin en Patrick wouden de Mol ontmoeten, Art niet (verbaasde me wel). Maar ik denk dat Patrick als Mol zijnde gewoon zelf de vrijstelling wou pakken omdat hij dat én geld uit de pot haalde én sommige mensen misschien denken dat hij de fanatieke kandidaat is die echt graag in de finale wil komen.
Patrick blijft mijn Mol!

Reactie van kikker
Datum: 05/03/2011, 18:16

De mol neemt contact met je op. Dit kan wijzen naar een andere mol dan Patrick. Niet alleen Patrick maar ook de mol hebben dus 2500 euro uit de pot gehouden als P. de mol niet is.

Geef een reactie