widmblog Volg widmblog
op Twitter

 

Seizoen 2012

 

Main menu:

 

Seizoen 2011

 

Seizoen 2010

 

Seizoen 2009

 

JuniorMol

 

Seizoen 2008

 

Seizoen 2007

 

Muziek

 

Overige

Zoek in de blog

(meer)

februari 2011
Z m D w d v Z
« jan   mrt »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Categorieën

Archief

Andere blogs

Feeds

Achtste promotiefilmpje

20110222 Het promotiefilmpje voor de achtste aflevering geeft weinig weg over de opdrachten in deze aflevering. We zien wel dat de kandidaten tijdens de test een briefje krijgen met daarop het volgende: Wil je dat de Mol contact met je opneemt? Kiezen voor ja kost je een joker. Let op: bij meer aanmeldingen, loot de Mol. Vul nu het antwoord in op het scherm. Wat een dilemma! Wat gaan de kandidaten hiermee doen?

In de vooruitblik zit nog een opmerkelijk shot: alle 10 kandidaten in kleur in de eerste aflevering met de rest van het beeld in grijstinten. De uitzondering is een opvallende roze koffer links vooraan, die ook in kleur is terwijl de rest van de bagage in het grijs is. Wie heeft er ook al weer een roze koffer? (afl. 3, 29:55)

Reacties

Reactie van m.
Datum: 22/02/2011, 13:32

Kan je ook een link naar het filmpje geven?

Reactie van erikt
Datum: 22/02/2011, 14:52

Bij mijn weten staat dit filmpje niet online. Je kan kijken of je met widm en promo iets kan vinden op Youtube

Reactie van paul
Datum: 22/02/2011, 17:31

Allereerst mijn complimenten voor deze website… eindelijk meer ratio en dan emotie.

Ik verdenk vanaf aflevering 1 Patrick als mol.

De meest logische constructie:

Art en Patrick liggen aan kop wat betreft het aantal mogelijke mol-acties. Met afstand volgt Karin. Karin heeft echter een aantal contra-indicaties (ze molde niet waar ze het gemakkelijk had kunnen doen en ze verrichtte acties die een mol juist niet zo doen). Pepijn had overigens ook contra-indicaties.

Het verschil tussen Art en Patrick is dat Art erg opzichtig molt. Patrick doet dit veel minder. Art en Patrick zijn vrienden en trekken in de serie veel met elkaar op.

Als Art de mol is dan begrijp ik niet waarom Patrick hem helpt. De enige constructie zou kunnen zijn dat Art Patrick overtuigd heeft dat bijvoorbeeld Karin de mol is en dat ze samen optrekken in het spel en zelf veel mollen om de anderen zand in de ogen te strooien. In dat geval zou het mazzel voor Patrick zijn dat hij nog in het spel zit, want dan zou hij op Karin gestemd hebben en dus een hoop vragen fout beantwoord hebben. Sterkere argumenten tegen Art als mol zijn de vele aanwijzingen die voor ons kijkers te makkelijk zijn + het feit dat Patrick Art 2 jokers gegeven heeft (wie doet dit in vredesnaam in een spel waar om jokers zo doorslaggevend zijn) + het feit dat, volgens de beelden Jan en Pepijn toch echt dachten dat Art de mol was.

Als Patrick de mol is dan is het veel simpeler. Art heeft al snel door dat Patrick de mol is. Hij trekt veel met hem op en ze kennen elkaar goed. Art’s tactiek om veel te mollen is in het voordeel van beiden. Art speelt anderen eruit en hij blijft in het spel en kan lekker aanklooien als nep-mol. Het voordeel voor Patrick is dat zijn mol-acties minder opvallen. En nogmaals: je geeft niet zomaar 2 jokers weg, behalve als je de mol bent. Ik vind deze constructie overtuigender dan die waarbij Art de mol is.

Hoogstwaarschijnlijk zal Art winnen omdat hij veel over Patrick weet, maar hij moet snel zijn want degene die het meest alert en oplettend is (Anna) zit hem op de hielen. Het zou mij niet verbazen als het weer op een tijdsverschil zou uitdraaien. Patrick de mol, Art de winnaar, Anna de verliezer.

Zo niet dan eet ik net als Soundos mijn bed op.

Reactie van jackie
Datum: 22/02/2011, 23:35

niet vergeten dat Horace ook een joker weggaf (aan Pepijn, voor zijn verjaardag) en hij was toch ook echt niet de mol…

ben het verder wel met je eens – dat Art keihard loopt te mollen, maar dat veel te opzichtig doet (ik heb ook het idee dat zijn mol-acties te spontaan zijn; er blijkt niet altijd uit dat hij voorkennis heeft, zeg maar) en dat is fijn voor Patrick, inderdaad. Dat is het natuurlijk ook he, hoe meer mensen lopen te mollen, hoe minder de mol zelf hoeft te doen…

Geef een reactie