widmblog Volg widmblog
op Twitter

 

Seizoen 2012

 

Main menu:

 

Seizoen 2011

 

Seizoen 2010

 

Seizoen 2009

 

JuniorMol

 

Seizoen 2008

 

Seizoen 2007

 

Muziek

 

Overige

Zoek in de blog

(meer)

februari 2011
Z m D w d v Z
« jan   mrt »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Categorieën

Archief

Andere blogs

Feeds

Afl. 6: Kandidaatsacties

Ook in de zesde aflevering is er geld verdiend voor de pot. Eens kijken wie daaraan heeft bijgedragen:

  • Lezen en schrijven: bij deze opdracht ging 100 euro verloren door het kopen van laarzen en werd verder geen geld verdiend. Niemand krijgt een punt
  • Steengroevepuzzel: Soundos had de leiding in deze geslaagde opdracht en gaf Patrick een correcte instructie om haar op te halen van het eerste blok. Pepijn en Patrick wezen de goede startplek van de lange plank aan. Art stuurde Pepijn langs de eerste omwegroute. Karin stuurde Anna langs de laatste omwegroute. Deze vijf krijgen een punt
  • Mastermind: hierbij was geen geld te verdienen dus niemand krijgt een punt

Dit lijstje combineren we met de kandidaatspunten na aflevering 5:

  • Hanna (1 punt), Horace (4), Miryanna (5) en Jan (6) zijn al naar huis
  • Anna en Soundos hebben na 6 afleveringen de meeste punten (7). Zij zijn duidelijk niet de Mol
  • Karin en Pepijn hebben er inmiddels 5. Dat is wel veel als ze de Mol zijn
  • Patrick staat nu op 4. Ook best veel
  • Art staat nog altijd onderaan met 2 punten. Verdacht!

Het bijhouden van de kandidaatsacties werkt dit seizoen niet zo goed om de Mol te vinden. Pepijn is natuurlijk de Mol maar desondanks staat hij bij de deelnemers met de meeste kandidaatspunten. Of zien we iets over het hoofd?

Reacties

Reactie van suzan
Datum: 15/02/2011, 09:37

Art had een belangrijke kandidaatsactie omdat hij mee wilde gaan met het woord ‘executie’. Hij heeft zich voorgenomen geen geld op te halen maar aangezien hij de mol niet is kon hij niet weten dat dit antwoord goed is.

Reactie van Swifty
Datum: 15/02/2011, 09:37

Ik denk dat t vooral door Art komt, dat Pepijn meer punten heeft, Art molt zo opzichtelijk en zoveel, dat Pepijn niet altijd hoeft te mollen, weet dat hij best zijn best kan doen omdat Art de opdracht al verstiert…

Reactie van erikt
Datum: 15/02/2011, 09:46

@suzan: je hebt gelijk maar omdat ik dit seizoen alleen kandidaatsacties tel van opdrachten waarbij geld wordt verdiend, heb ik deze niet meegenomen

Reactie van lo
Datum: 15/02/2011, 10:55

Het is toch allemaal heel arbitrair. Hoe kun je Pepijn nu bijv. een punt geven bij de groeve? Hij deed massaal veel fout en je ziet hem al meteen vanaf de start 15% van de tijd afsnoepen terwijl de groep niks opschiet. Je moet gewoon wat zuiniger zijn met punten geven. Niet als iemand 1 juiste kik geeft meteen een dikke voldoende geven voor de hele opdracht. De mol geeft soms inderdaad juist een goede aanwijzing, per ongeluk of niet, en zal alleen op het totaal van de opdracht altijd willen dwarsbomen.

Geef een reactie