widmblog Volg widmblog
op Twitter

 

Seizoen 2012

 

Main menu:

 

Seizoen 2011

 

Seizoen 2010

 

Seizoen 2009

 

JuniorMol

 

Seizoen 2008

 

Seizoen 2007

 

Muziek

 

Overige

Zoek in de blog

(meer)

februari 2011
Z m D w d v Z
« jan   mrt »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Categorieën

Archief

Andere blogs

Feeds

Koeien drijven

20110203 Op een ranch in Nicaragua verdelen de 7 kandidaten zich over twee groepen: de rode groep met Art, Jan en Patrick, en de blauwe groep met Anna, Karin, Pepijn en Soundos. Elke groep moet 600 stuks vee verplaatsen van 1 weiland naar een andere. Ze doen dat te paard. Soundos vindt het te eng en doet daarom niet mee in deze opdracht.

De rode groep met Art, Jan en Patrick gaat voortvarend te werk en bereikt met de 600 koeien al snel het weiland. Daar staat de blauwe groep met Anna (op een ezel!), Karin en Pepijn die nog niet goed op gang is gekomen. Alle koeien lopen door elkaar en dat is eigenlijk wel handig want de rode groep zoekt naar vijf kokers bij de koeien van de blauwe groep en andersom. Ze kunnen dus alle zes meteen naar kokers gaan zoeken.

Karin wijst Art een rode koker aan maar hij moppert over zijn stijgbeugels en pakt de koker niet. Jan achtervolgt in zijn eentje een koe met een koker maar krijgt hem niet te pakken. Patrick en Jan klagen dat Pepijn niks nuttigs doet. Anna en Karin drijven een koe in het nauw en Anna pakt een koker. Anna ziet er nog 1 liggen en pakt hem ondanks dat Pepijn waarschuwt dat zij niet van haar ezel af mag komen. Daarna lukt het de blauwe groep hun koeien naar de ranch te drijven. Daar vinden Anna en Pepijn nog een koker op de grond. Anna pakt de koker.

Resultaat: de rode groep (Art, Jan en Patrick) bracht geen kokers binnen. De blauwe groep (Anna, Karin en Pepijn) had er dankzij Anna drie. Elke koker was 250 euro waard. Bij deze opdracht is 750 euro verdiend. De pot stijgt daardoor naar 9.990 euro.

Analyse: dit was een leuke opdracht om naar te kijken maar het is niet duidelijk wat de Mol hier moest doen om te saboteren. Geen kokers vinden in ieder geval. Anna lijkt met drie gevonden kokers niet de Mol en ook Soundos is minder waarschijnlijk: wie wil er nou een opdracht zonder Mol? Karin leek goed mee te helpen. Pepijns reactie op het van de ezel afkomen van Anna (14:36: je mag er niet af!) was opvallend net zoals Art met zijn stijgbeugels. Ook over Patrick werd gemopperd. De drie overgebleven mannen waren het meest verdacht in deze opdracht.

Reacties

Reactie van Martine Appel
Datum: 04/02/2011, 17:16

Het is misschien ook wel soundos. je bent toch met minder als er 1 niet mee doet, en dat kan leiden tot minder geld in de pot.

Geef een reactie