widmblog Volg widmblog
op Twitter

 

Seizoen 2012

 

Main menu:

 

Seizoen 2011

 

Seizoen 2010

 

Seizoen 2009

 

JuniorMol

 

Seizoen 2008

 

Seizoen 2007

 

Muziek

 

Overige

Zoek in de blog

(meer)

januari 2011
Z m D w d v Z
« dec   feb »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Categorieën

Archief

Andere blogs

Feeds

Busrace

De kandidaten worden in twee groepen verdeeld. Elke groep neemt plaats in een bus: Art, Miryanna, Pepijn en Soundos in de witte bus met bruine stoelen en Anna, Jan, Karin en Patrick in de gele bus met rood-witte stoelen. Ze moeten een rondje rijden op een racecircuit en onderweg woorden vormen van ballen met letters die over de busvloer rollen. Doel is om de bus met de Mol als laatste te laten aankomen, dan winnen ze 3000 euro. Als de bus met de Mol wint dan verliezen ze 3000 euro.

Het eerste woord dat ze moeten maken is bochtig. De bussen starten naast elkaar en dat gaat meteen mis. De voorruiten zijn geblindeerd. De chauffeurs kunnen niets zien en moeten vertrouwen op de bijrijder die door een gaatje van 10 bij 10 cm kijkt. Chauffeur Karin van de gele bus wijkt onmiddellijk uit naar links en rijdt de buitenspiegel van de witte bus eraf. Chauffeur Soundos van die witte bus krijgt de schrik van haar leven en stopt.

De gele bus bereikt als eerste de vlaggen van het eerste wisselpunt. De witte volgt iets later. In de gele bus wordt het woord als eerste gevonden. Zij krijgen het tweede woord busbaan en vertrekken met chauffeur Anna. In de witte bus wordt even later ook het woord gevonden. Een suggestie van Art dat er een kleursysteem in de woorden zit, wordt niet gevolgd. Pepijn wordt de nieuwe chauffeur.

De gele bus rijdt het tweede wisselpunt voorbij en moet stoppen. Zij vinden snel het woord en kunnen verder met chauffeur Jan. Ook in de witte bus wordt het tweede woord gevonden, zij het met wat moeite. Pepijn stelt voor om de blanco ballen uit de bus te gooien zodat het zoeken sneller gaat. Dan doen ze. Ook zij vinden het woord en rijden verder met chauffeur Art.

De gele bus houdt de voorsprong op de witte. Zij vinden ook als eerste het derde woord en gaan dan met chauffeur Patrick op weg naar de finish (geen woord meer nodig). Maar Patrick blaast de versnellingsbak op en de bus komt na 50 m tot stilstand. In de witte bus wordt ondertussen het woord gevonden en Miryanna wordt de nieuwe chauffeur. Maar ondanks de aanmoedigingen van Art en Pepijn krijgt zij de bus niet van zijn plaats. Ook deze bus stopt met mankementen.

Resultaat: de gele bus (Anna, Jan, Karin en Patrick) is verder gekomen dan de witte bus (Art, Miryanna, Pepijn en Soundos). In welke bus de Mol zat, krijgen we pas te horen in de laatste aflevering. De pot blijft voorlopig staan op 9.240 euro.

Analyse: een originele en leuke opdracht waarin de Mol zijn best moet doen om zijn bus te laten winnen want dan gaat er geld uit de pot. Karin (crashactie), Pepijn (wegwerpidee en Miryanna aanmoedigen), Art (Miryanna aanmoedigen) en Jan (gaan met die banaan!) waren fanatiek. Soundos (gestopt), Miryanna (motor opgeblazen) en Patrick (versnellingsbak opgeblazen) lijken op basis van deze opdracht minder waarschijnlijk als Mol.

Reacties

Reactie van kikker
Datum: 29/01/2011, 18:07

zal het betekenen dat ze in de volgende aflevering naar Honduras gaan?

Reactie van kikker
Datum: 29/01/2011, 18:21

Art reed toen het vraagteken op de bus in beeld was.. verdacht!

Geef een reactie