widmblog Volg widmblog
op Twitter

 

Seizoen 2012

 

Main menu:

 

Seizoen 2011

 

Seizoen 2010

 

Seizoen 2009

 

JuniorMol

 

Seizoen 2008

 

Seizoen 2007

 

Muziek

 

Overige

Zoek in de blog

(meer)

februari 2010
Z m D w d v Z
« jan   mrt »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  

Categorieën

Archief

Andere blogs

Feeds

Afl. 2: Opnieuw bekeken

20100220 Aflevering 2 bevatte drie spannende opdrachten waarin voor de meeste kandidaten positieve en negatieve acties waren te vinden. Hier is een lijstje van zaken die we belangrijk vonden:

  • Arjen: lost samen met Erik de computerpuzzel bij de kokers op. Drukt altijd een extra keer op de knoppen in Holland Village. Geeft zomaar een joker aan Barbara bij de test.
  • Erik: vindt de eerste koker (08:01) en de tweede (11:43). Lost samen met Arjen de computerpuzzel op. Drukt in Holland Village een kaartdeel weg, vreemd (30:51).
  • Frits: spoort iedereen aan te gaan rennen om de kokeropdracht te halen (15:21). Weet plotseling waar de cruciale knop zit in Holland Village.
  • Kim: vraagt Tim om nog eens op de eerste knop te drukken wanneer dat nodig is (27:22).
  • Sanne: herkent een stukje van een kokeraanwijzing in een richtingbord (06:19). Haar groep mist als enige een koker. Zit voor de tweede opeenvolgende keer naast de afvaller.

Het is een stuk lastiger dan in aflevering 1 om hier een Mol uit te halen. Erik was weer erg onMols met het vinden van twee kokers en het helpen bij de computerpuzzel. Maar ook de anderen hadden onMolse acties: helpen bij de laptop (Arjen), Japanse tekens herkennen (Sanne), de rest aansporen tot rennen (Frits) en Tim een benodigde knop laten indrukken (Kim).

Verdachte acties waren er vooral van Arjen, Frits en Sanne. Waarom drukt Arjen steeds een tweede keer op de knoppen? En waarom geeft hij zomaar een joker aan Barbara? Hoe weet Frits plotseling waar de cruciale knop zit in Holland Village? En is het toeval dat Sanne voor de tweede keer naast de afvaller zit?

In deze aflevering vonden we 1 mogelijke hint: de gouden kat op 17:29. De kat kan verwijzen naar het voorwerp van Sanne uit aflevering 1.

Reacties

Reactie van lo n
Datum: 20/02/2010, 23:24

Val bijna val mn stoel… HET gierende moment van serie 10 zit niet in de blog… Kim die pardoes bovenop de laptop gaat zitten :0> was nog balen dat er nog ruimte naast haar was waar Erik kon zitten en vervolgens de laptop ging pakken.

Achteraf is het dubbel drukken in de village wel logisch. Als kandidaat vertrouw je de ander niet dus als die maar half indrukt heb je nog niks, vandaar dat Arjen op zeker speelde. Het was alleen wat vaag, wat ik hier niet meer teruglees, dat hij voorbij een openstaande deur rende waar het toch duidelijk was dat er daar wat moest.

Reactie van erikt
Datum: 20/02/2010, 23:26

Goed opgelet!

Reactie van Moedermol
Datum: 20/02/2010, 23:58

De rol van Kim blijft hier wat onderbelicht m.i. Bij de kokeropdracht is de groep van Kim, Arjen en Erik al veel tijd kwijt door eerst aan iedereen te gaan vragen of ze Engels spreken, de andere groepen pakten dat wat handiger aan. Verder is er een moment zichtbaar in beeld dat Arjen en Kim voorbij een koker lopen, daar wordt nog speciaal op ingezoomd. Arjen is aan het telefoneren en opvallend is dat Kim haar best doet om tussen Arjen en de koker in te komen om Arjens aandacht van de koker af te leiden. Als Arjen met één koker weer in de tram wil gaan protesteert ze niet. Arjen zelf komt hier weer op terug. Eénmaal in de tram gaat ze op de laptop zitten en doet zogenaamd fanatiek dat de kokers snel geopend moeten worden maar geeft geen enkele constructieve bijdrage aan het oplossen van de puzzel, integendeel ze doet verkeerde suggesties: Dutch slope, museum…

In Holland Village gingen Arjen en Sanne als eerste naar buiten. Zeer onmols want op het moment dat ze als eerste worden afgeschoten zijn ze alle regie over de opdracht kwijt. Kim heeft binnen éénmaal de portofoon en heeft zogenaamd geen kontakt met Manuel en Hind, buiten heeft ze ook problemen met de portofoon,loopt zichtbaar in beeld met Tim voorbij een paal met rode knop en als Tim is afgeschoten doet ze eerst paniekerig dat ze niet alleen verder durft en vervolgens gaat ze naar boven en verdwijnt een hele tijd terwijl er geen kontakt met haar te krijgen is.

Frits heeft bij beide opdrachten een heldenrol door zijn aansporing om te rennen halen ze de kokeropdracht net op tijd, in Holland Village mislukt zijn heldendaad op het allerlaatste moment.

Reactie van erikt
Datum: 21/02/2010, 00:01

Heel goed opgelet! Dat moment dat Kim tussen Arjen en de koker ging lopen (11:15), was mij een paar weken geleden ook opgevallen. Erg grappig!

Reactie van Harm
Datum: 21/02/2010, 10:33

Dutch Slope of Hollander Slope?

Reactie van Tess
Datum: 21/02/2010, 12:19

Vond die actie van Arjen toen ze de tram in wouden gaan ook vreemd. Erik stapte er al in en toen wou Arjen nog dat ze weer verder gingen.
En Kim ging inderdaad wel op de laptop zitten.

Reactie van suzan
Datum: 22/02/2010, 21:39

Ik heb aflevering 2 ook teruggekeken en ik moet eerlijk toegeven dat Kim hierin het meest verdacht is.

In de kokeropdracht ziet ze niets, ze draagt niets bij aan de discussie tussen Arjen en Erik over het terug gaan in de tram, ze gaat op de laptop zitten en als de andere teams met de koker komen zaait ze paniek zonder iets bij te dragen aan de oplossing van de puzzel.

In Holland village draagt ze ook niets bij en vertelt ze niet welke knop ze ingedrukt heeft terwijl ze buiten bereik was, waardoor Erik weer dezelfde indrukt en de kaart weer verdwijnt.

Ik sluit me dus aan bij Moedermol. Ik hoop alleen heel erg dat Kim niet de mol is want ik vind haar geen leuke deelnemer. Ze acteert alles bij elkaar (waardoor het alleen maar waarschijnlijker is dat ze de mol is…), heel irritant.

Reactie van Luc
Datum: 22/02/2010, 23:10

Een actie die ik verdacht vind : Arjen en Sanne open de kerk binnen (23:42) waarna Arjen roept dat hij de knop heeft ingedrukt.
Wanneer Frits de kerk binnen loopt (31:41) vindt hij onmiddellijk de cruciale knop waarop hij drukt.
Heeft Arjen (of Sanne) opzettelijk de cruciale knop niet ingedrukt?

Kim riep dat ze af was maar we zien niet daadwerkelijk dat ze was neergeschoten.

In de koker-opdracht vielen de positieve acties van Erik (vond 2 kokers en loste het raadsel op) en Frits (maande aan om te rennen waardoor ze net op tijd kwamen) op. Samen met het feit dat ze in afl. 1 niet op de boot zaten zijn ze wellicht niet de mol.

Geef een reactie