widmblog Volg widmblog
op Twitter

 

Seizoen 2012

 

Main menu:

 

Seizoen 2011

 

Seizoen 2010

 

Seizoen 2009

 

JuniorMol

 

Seizoen 2008

 

Seizoen 2007

 

Muziek

 

Overige

Zoek in de blog

(meer)

februari 2010
Z m D w d v Z
« jan   mrt »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  

Categorieën

Archief

Andere blogs

Feeds

Afl. 1: Opnieuw bekeken

20100219 Het opnieuw bekijken van aflevering 1 heeft geen spectaculaire nieuwe inzichten opgeleverd. Inmiddels weten we dat de hint van de rode sleutelhanger voor Hind niet naar de Mol verwees. Verder zagen we bij de vijf overgebleven kandidaten vooral acties die al eerder waren opgemerkt:

  • Arjen: legt de windrichtingen goed uit (13:48); noemt als mogelijke brugpersonen: Loretta en Manuel (19:58). Doet een mislukte poging om vetorecht te krijgen (28:05). Corrigeert Hind bij het voorwerp van Erik (31:03). Maakt in de eerste reeks twee fouten met de voorwerpen.
  • Erik: zit niet op de boot waar veel fouten zijn gemaakt. Verwisselt rood en geel op het dak (23:02). Doet een mislukte poging om vetorecht te krijgen (28:05). Maakt samen met Kim minstens vier fouten in de tweede reeks bij de voorwerpen. Seint Barbaras bal door naar Manuel (36:31).
  • Frits: zit niet op de boot waar veel fouten zijn gemaakt. Legt in de tweede reeks alle acht voorwerpen goed.
  • Kim: noemt als mogelijke brugpersoon: Erik (19:58). Maakt samen met Erik minstens vier fouten in de tweede reeks bij de voorwerpen.
  • Sanne: maakt in de eerste reeks drie fouten met de voorwerpen.

De optimale sabotageplek bij de eerste opdracht was op de boot (Arjen, Hind, Kim en Sanne) en hier zijn ook de meeste fouten gemaakt. De Mol zat waarschijnlijk op de boot en dat houdt in dat Erik en Frits niet de Mol zijn. Erik had bovendien nog een seinactie naar Manuel in de tweede opdracht waarmee 250 euro werd verdiend. Frits legde als enige van de overgebleven kandidaten alle foto’s goed bij deze opdracht, ook erg onwaarschijnlijk voor de Mol.

De beste sabotageplek bij opdracht 2 was in de tweede reeks (Erik, Frits, Kim en Tim). Immers de fouten van de eerste reeks konden worden hersteld door deze groep en de mensen met vetorecht zijn allebeide al naar huis. De Mol zat dus waarschijnlijk in de tweede reeks en dat houdt in dat Arjen en Sanne niet de Mol zijn. Ze maakten beide minder fouten dan Kim later maakte. Arjen had bovendien diverse positieve acties, zowel op de boot als bij de voorwerpen, onwaarschijnlijk voor een Mol.

Kim is de enige die in beide opdrachten op de beste posities zat: zowel op de boot als in de tweede reeks bij de voorwerpen. Zij suggereerde direct Erik als brugpersoon terwijl dat fout was en maakte vier fouten bij de voorwerpen. Er zaten twee mooie hints in deze aflevering en beide wijzen naar Kim: haar Kennis Is Macht tijdens de test (44:36) en haar foto die als enige goed stond aan het begin van de foto-opdracht.

Deze analyse van aflevering 1 wijst Kim aan als hoofdverdachte. We zijn benieuwd hoe dat in de andere afleveringen zal gaan.

Reacties

Reactie van suzan
Datum: 19/02/2010, 21:49

Ik heb net ook aflevering 1 teruggekeken en ik vind vooral de uitspraak “Kennis Is Macht” van Kim wel verdacht.

Zowel Kim als Sanne en Arjen staan bij de rechter vier in de rij, waardoor ze worden uitgekozen voor op de boot. Zowel Sanne als Kim lijkt daar bewust te gaan staan.

Nog niet veel wijzer dus. Ja, Frits en Erik zijn zeker niet de mol!

Reactie van lo n
Datum: 20/02/2010, 11:45

Niets op aan te merken dus sluit me 100% bij het betoog aan. Goed secuur gekeken en zo komen er toch nog wat extra verdenkingen op Kim bij.

Reactie van Tess
Datum: 20/02/2010, 12:05

Ik weet ook sowieso zeker dat de Mol op de boot zat, dus Arjen, Sanne of Kim.
Maar bij de tweede opdracht vind ik niet dat er een speciale positie voor de Mol is.
Je kunt het net zo goed als Molactie zien dat Arjen een stripboek heeft gekocht, terwijl Tim van striptekenen houdt.
En dat Frits en Erik niet de Mol zijn, wist ik zelf ook al.
De uitspraak ‘Kennis Is Macht’ vond ik in aflevering 1 ook verdacht.
Maar toch vind ik dat Kim te weinig invloed in de groep heeft, om in verdere opdrachten goed te kunnen mollen (Japanse tekens ect.)

Reactie van Swifty
Datum: 20/02/2010, 12:12

Ik vind het wel gevaarlijk om op basis van 1 opdracht vanwege een slechte molpositie iemand als mol af te schrijven. Als iemand herhaaldelijk in slechte molposities zit, ja dan is het een ander verhaal.

Kennis is macht, en de rode judaskus waren wat mij betreft 2 opvallende ‘hintmomenten’ in deze aflevering.

Reactie van Harm
Datum: 20/02/2010, 13:36

Had Kim nou iets met Manuel?

Reactie van lo n
Datum: 20/02/2010, 14:00

Ik ben het wel met Tess eens dat Arjen zeer mollerig overkomt de eerste afleveringen. In heel Nagasaki alleen stripboeken maar geen gewoon boek met tekst te vinden… wie gelooft dat?!?!?! Maar helaas werd hij de laatste weken ontmaskerd door al die zeer kandidaat zijnde acties.

Reactie van Tumtum
Datum: 20/02/2010, 17:05

Wat hier nog mist is dat Erik Tim niet corrigeert als hij concludeert dat Tim op één van de pijlers heeft gestaan, terwijl ze beiden weten dat dit niet zo is! Dat zou dus best een molactie kunnen zijn.

Bij de tweede opdracht waren het Loretta en Manuel die mochten uitmaken wie in welke groep zat; de mol had hier dus geen invloed op. Ook hier corrigeert Erik Kim niet, terwijl ze overduidelijk een fout maakt.

Niet dat ik Erik als hoofdverdachte heb, maar hem op basis van deze eerste aflevering uitsluiten is wat mij betreft zeer ongegrond!

Reactie van Moedermol
Datum: 21/02/2010, 00:21

Arjen geeft inderdaad de windrichtingen goed aan en doet erg zijn best om samen met Sanne de vlaggen goed op te hangen

Op een varende boot is het lastig om een kijker scherp te stellen of was er toch gesabotteerd met dat kijkertje? Hind gaf als eerste een fout aan door te zeggen dat Barbara Tim riep, maar ze heeft inmiddels zelf gezegd dat ze gewoon domme fouten had gemaakt. Kim maakt daar verder handig gebruik van zegt bijv.: Wie hebben we verder nog, noemt wat verkeerde namen en stelt later voor om maar gewoon te gokken.

Bij de voorwerpen had ze inderdaad geen invloed op de indeling van de groepen dat mochten Manuel en Loretta doen maar het klooien samen met Erik valt op en het theepotje dat ze voor zichzelf koopt en het feit dat Pieter Jan specifiek aan haar vraagt: wat heb jij met thee blijkt een aanwijzing te zijn.

Geef een reactie