widmblog Volg widmblog
op Twitter

 

Seizoen 2012

 

Main menu:

 

Seizoen 2011

 

Seizoen 2010

 

Seizoen 2009

 

JuniorMol

 

Seizoen 2008

 

Seizoen 2007

 

Muziek

 

Overige

Zoek in de blog

(meer)

januari 2010
Z m D w d v Z
« sep   feb »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Categorieën

Archief

Andere blogs

Feeds

Afl. 3: Vrijstellingsspel

20100125 Aan het einde van aflevering 3 wordt nog een spel gespeeld om Barbara terug te brengen in het programma. Zo te zien heeft ieder van de zes overgebleven kandidaten een kwart van een vrijstelling gekregen (bij Erik zien we het niet). Als ze vier kwarten gunnen aan Barbara dan blijft zij in het programma. Anders valt zij af en komt er 2000 euro bij in de pot. De keuze blijkt voor de kandidaten niet zo moeilijk. Achtereenvolgens wijzen Sanne, Kim, Frits en Arjen Barbara aan onder welk soepkommetje zij hun kwart hebben gelegd.

Resultaat: Barbara is terug in het programma en de pot blijft staan op 5500 euro.

Analyse: de Mol geeft hier met veel plezier zijn kwart aan Barbara. Door het te houden zou hij 2000 euro extra voor de pot kunnen verdienen en dat wil hij natuurlijk niet. Een goede Mol doet actief mee in deze opdracht door het kwart af te staan. Dat maakt Erik en Hind minder waarschijnlijk als Mol.

Interessant is ook om je af te vragen of Barbara nog de Mol kan zijn. Dat kan maar dan moet zij tijdens dit spel wel informatie hebben doorgekregen over de positie van de kwarten onder de soepkommetjes. Als zij de Mol niet is dan heeft zij de test het slechtst gemaakt. Anders was het wel heel onredelijk geweest om haar na deze opdracht naar huis te sturen. Arjens opmerking over geen conclusies kunnen trekken uit het niet laten zien van een rood scherm, is dus onjuist.

Reacties

Reactie van lo n
Datum: 25/01/2010, 00:45

Erik en Hind op basis van deze opdracht een mindere mol lijkt me niet. Volgens mij was er niet die invloed op de volgorde, ze stonden op een rijtje maar hoe kwamen ze daar?

Okay, als ze zelf konden kiezen. Maar misschien heeft Barbara zelf de volgorde vantevoren doorgegeven. Dat zou ik wel haar toeschrijven want je neemt als laatsten die je het meest vertrouwt, net als bij voetbal penalty’s schieten. Van Erik voelde ze groen te krijgen en met Hind had ze ook een goede band zagen we op bijv. de hotelkamers.

Reactie van René
Datum: 25/01/2010, 11:18

Citaat van PJ in het interview op WIDM.com:
“Ik heb aan het einde van de negende serie gezegd dat de tiende een heel speciale zal worden. Je mag me aan mijn woord houden. “

Barbara kan dus wel de mol zijn, zeker als ze in de finale komt. Maar ik vind het toch onwaarschijnlijk.

Reactie van MacGyverMagic
Datum: 26/01/2010, 22:00

Barbara zei dat ze Sanne en Frits niet vertrouwde. Als ze de keus had gehad, had ze die dus niet vooraan gezet.

@Rene: Wie zegt dat dat citaat op Barbara slaat? Het is een speciale. We hebben oude bekenden gezien en oude spellen in nieuwe jasjes gespeeld. Een feest van herkenning. Hij had helemaal gelijk. Waarom iedereen Barbara ineens afschrijft als mol snap ik niet.

Er hoefde niemand uit omdat Manuel al weg ging, dus waarom lieten ze de executie uberhaupt doorgaan? Ik denk dat er een goede kans is dat het was om Barbara minder verdacht te maken.

Reactie van René
Datum: 26/01/2010, 22:55

@ MacGyverMagic: ik zeg niet dat het op Barbara slaat, maar ik wil wel zeggen dat ze waarschijnlijk wel iets speciaals met de mol hebben uitgehaald dit jaar. Ook omdat het de 10e serie is, zijn mijn verwachtingen toch wel hoger. Maar Barbara de mol sluit ik voorlopig nog wel uit.

Dus je kunt niet helemaal meer vertrouwen op wijsheden uit het verleden.

Geef een reactie