widmblog Volg widmblog
op Twitter

 

Seizoen 2012

 

Main menu:

 

Seizoen 2011

 

Seizoen 2010

 

Seizoen 2009

 

JuniorMol

 

Seizoen 2008

 

Seizoen 2007

 

Muziek

 

Overige

Zoek in de blog

(meer)

januari 2010
Z m D w d v Z
« sep   feb »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Categorieën

Archief

Andere blogs

Feeds

Afl. 3: Onze keuze

20100121 Arjen blijft voor ons de Mol. Zeker na de foutloze rijproef. Dat moet doorgestoken kaart zijn. Als hij de Mol dan doet hij het overigens prima: weer eens een echte Mol. Maar Erik en Sanne verdenken hem inmiddels. Zou de rest er ook achter komen?

Reacties

Reactie van Tess
Datum: 22/01/2010, 09:13

Nu verdenk ik Arjen ook. Hij wou per se alleen in een auto en hij gedaagt zich af en toe vreemd. Ook Sanne heb ik op mijn lijstje staan. Ze is moeilijk in te schatten, maar zij zou ook zomaar de Mol kunnen zijn (onder andere door haar chaotische gedrag).
En toch verdenk ik Hind ook nog (veel op de achtergrond, ze was wel erg slecht in de auto).
Ik twijfel over Frits (als hij de Mol zou zijn, wil hij toch juist niet dat Karel&Angela hem noemen?), Erik (vreemd dat hij vertelde dat hij een mobieltje had, reed wel goed in de auto) en Kim (opvallende Mollenstreken…)
Barbara streep ik weg, door haar waarschijnlijk rode scherm en omdat Tim waarschijnlijk op Barbara zat.

Reactie van René
Datum: 22/01/2010, 09:56

Ik denk dat Karel Frits gewoon echt verdacht, en ik denk niet dat dit door de productie was ingefluisterd. Al was de motivatie van Karel wel erg zwak. Maar het zou dus gewoon toeval zijn als Frits de mol is. Overigens wel een provocatie van Karel om keihard te roepen: “Frits is de mol!”. Maar hij kent het spel natuurlijk ook en weet hoe mensen over zo’n uitspraak kunnen vallen.

Ik vind wel dat Arjen te verdacht in beeld kwam afgelopen aflevering. Toen hij in zijn eentje wilde rijden, vond ik dat al meteen een mollenmove en Sanne (geloof ik) herhaalde dit ook nog eens tijdens de test. Dat hij de mol zou zijn, ligt er inmiddels misschien te dik bovenop.

Reactie van swifty
Datum: 22/01/2010, 13:16

Tess, als Karel en Angela de juiste mol aanwezen, zou er geld uit de pot gaan. De mol wil dus juist door hen aangewezen worden (dat was zo geniaal aan deze opdracht, de kandidaten wilden dat namelijk ook ;D)

Reactie van Tess
Datum: 22/01/2010, 17:30

O, ik had het andersom begrepen. Foutje.
Ik hoop in ieder geval NIET dat Frits de Mol is.

Reactie van Niet is wat het lijkt
Datum: 22/01/2010, 17:44

De aanwijzing in aflevering 1 met de “a” in beeld, en arjen zegt dan ik kijk uit naar momenten waarop je iets begrijpt of iets ziet en dat je de enige bent die het ziet. Deze hint is te obvious. Ik denk dat alle hints in het programma slaan op “NIETS is wat het lijkt” en deze personen niet de mol zijn

Reactie van lo n
Datum: 22/01/2010, 18:31

Ik keek met stijgende verbazing naar de rijproef, 7x groen 0x rood. Ik dacht… nu MOET er een aap uit de mouw komen die het hele verhaal naar het land der fabelen verwijst anders moet ik Arjen strepen als mol. En ja hoor, hij (en de anderen) hadden de routes driedubbeldswars gereden wat vooraf natuurlijk al voor 99% te verwachten was…. supermols dus.

Wel opvallend; Barbara’s hoed en lange haren langs haar oren op het eind… makkelijk kan je een miniatuur microfoon verstoppen opdat zij als mol in het spel zou blijven (ze wachtte ook telkens nadat JA geroepen werd nog 2 seconden met omdraaien).

Van Hind valt mij alleen de zwijgzaamheid op. In geen enkele biechttest heeft zij een woord gezegd!

Verder zie ik geen mollen. Ik blijf bij Arjen.

Reactie van joel larson
Datum: 22/01/2010, 19:16

Als arjen de mol is heeft hij zich wel bekent gemaakt deze opdracht, hij zei namelijk na de eetproef dat zijn opdracht niet was geslaagd maar die van de groep wel

de groep wil geld in de pot, en als frits de mol niet is dan komt er dus geld in de pot, als arjen was aangewezen door Angela en Karel was en geld uit de pot, dan zou de opdracht van Arjen zijn geslaagd

Reactie van joel larson
Datum: 22/01/2010, 20:52

maar dat is misschien niet wat pieter- jan bedoelde, hij zei het namelijk tegen de kandidaten, en de kandidaten konden niet zien/horen wat arjen tegen camera/ kijkers zegt, dus wat pieter jan zei moet iets zijn wat iedereen heeft kunnen zien, de kandidaten en de kijkers,

Reactie van Harm
Datum: 22/01/2010, 22:29

tunnelvisie

Reactie van Firellius
Datum: 23/01/2010, 10:32

Arjen reed alleen, en ik begreep dat zijn rij-instructeur dan ook zijn navigator was. En dan toch twee keer over hetzelfde stuk asfalt rijden?

Het zou oneerlijk zijn geweest als de instructeur niet navigeerde of slecht navigeerde. Dat zou Arjen uit de running halen in deze opdracht.

Ik krijg het idee dat Arjen dit zelf en opzettelijk verpest heeft, en geen boetes heeft gehaald om het te compenseren en niet al te duidelijk te maken. Werkt vrij goed, want ik geloof dat van deze opdracht Kim en Hind verdachter zijn geworden dan Arjen.

Reactie van René
Datum: 23/01/2010, 17:37

Ik vond Arjen een goede mol, zeker toen hij heel goed zijn best deed en er toch geen geld in de pot kwam, een klassieker.
Maarrrr… Sanne benoemde dit bij het maken van de test, waardoor Arjen ineens door veel mensen verdacht wordt gevonden, ook op poll bij de WIDM-site. Hij staat daar nu ineens op nummer 2.
Dat zou toch een domme zet zijn geweest van de redactie? Die gaan dit soort klassieke molacties nog niet nog eens extra benadrukken?

Reactie van houwer
Datum: 23/01/2010, 20:16

Het kan best zijn, dat Barbara de mol wel is. Als Barbara niet de 4 groene topito’s zou krijgen, dan zou JP alsnog de executietest voortzetten. En wie zegt dan, dat de uitkomst rood zou moeten zijn, het kan dan nog steeds groen zijn. Barabara zou dan geen enkel gevaar hebben gelopen om er uit te gaan. Er is immers al een afvaller, nl. Manuel.
Dus waarom twee tegelijk? De ideale manier om de verdenking op Barbara weg te halen!

Reactie van René
Datum: 23/01/2010, 23:43

@ houwer: dat meen je toch niet serieus? natuurlijk kán dat, maar het is toch veel te opvallend als de productie haar wanhopig in het spel hadden geprobeerd te houden na het kiezen van een rood partje?
nee, PJ zei al dat het niet uitgesloten was dat nog iemand zou vertrekken, dus als Barbara een rood partje had gepakt was dat ook gewoon gebeurt.
een andere theorie is, dat Barbara een oortje in had of visuele signalen kreeg van de redactie over welk partje ze moest kiezen. maar het was te opvallend geweest als een kandidaat tegen haar gelogen had en zij alsnog het groene partje had gekozen. de kans dat zoiets echt kan gebeuren, is behoorlijk klein. in dat geval zou barbara dus behoorlijk verdacht worden, en dit is een risico dat de productie niet snel zal nemen.

Reactie van Tess
Datum: 24/01/2010, 11:54

De Mol krijgt nooit ”de kans” om te vertrekken, zeker niet met oortjes. Het is absoluut niet in scène gezet.
Barbara is gewoon niet de Mol, daar ben ik nu wel over uit, ook al hebben we nooit een rood scherm gezien.

Reactie van René
Datum: 24/01/2010, 12:10

@Tess: het enige goede tegenargument tegen jouw verhaal is, dat het de tiende serie is (misschien wel de laatste?) en dat ze daarom er iets speciaals van willen maken.

maar eerlijk gezegd geloof ik daar dus zelf ook niet in. maar mocht barbara in de finale eindigen, dan sluit ik niet volledig uit dat ze de mol kan zijn.

Reactie van Tess
Datum: 24/01/2010, 14:30

@ René: Voor deze aflevering verdacht ik Barbara een beetje.
Ongeveer hetzelfde als met Anniek vorig jaar in afl. 2. Ze had toen een rood scherm en later verdacht ik haar ook. Ik bleef het vreemd vinden dat ze een rood scherm had en dat ze daarom de Mol niet kon zijn. Veel mensen dachten daar toen ook niet bij na. Maar achteraf gezien was het logisch dat ze alleen daarom al de Mol niet was (als je niet naar haar Molacties keek, want die waren heel verdacht).
Het lijkt mij gewoon sterk, net als het verhaal dat Manuel de Mol zou zijn en dat ze een nieuwe Mol zouden moeten zoeken. Dat geloof ik gewoon niet.

Reactie van Firellius
Datum: 24/01/2010, 15:19

@Houwer: De executie werdt niet voort gezet als Barbara een rode pakte, maar ze zou worden weggestuurd. Als ik het me goed herinner.

Reactie van lo n
Datum: 24/01/2010, 16:25

Rood scherm of niet, de mol verlaat nooit het spel en in dit geval was er niet eens rood…. Barbara had zelfs uitstekende mogelijkheden om door te gaan als mol en kon nog 2 rode topito’s verdragen, dan nog had ze aan 4x groen genoeg. Zeer opmerkelijk was dat hoedje dat er vorige executies niet was, dus was het oortje goed weg te moffelen. Zelf denk ik dat de productie gedwongen werd deze opdracht naar voren te halen door Manuels vertrek… ze waren het pas van plan over 2 weken ofzo. Dan was het een stuk moeilijker om 4x groen bijeen te krijgen voor een gewone kandidaat. Leuke opdracht dus om als mol te spelen, toch zit ik nog altijd op de wel heel obvious mol Arjen… alleen daarom zoek ik wanhopig naar andere molkandidaten want dat hij het is ligt nu wel bijzonder voor de hand.

Reactie van René
Datum: 24/01/2010, 16:51

Een mol verlaat het spel nooit, al zou die ziek zijn dan is het spel gewoon over. Als de mol zou veranderen (wat voorgaande jaren soms ook gezegd werd) dan tast je de hele strekking van het spel aan.

@ Tess: je hebt helemaal gelijk, ik had voorgaande jaren ook vaak dat ik in een tunnelvisie bleef, ook al bleek dat iemand geen mol was. Maar op zich is er dit jaar wel iets voor te zeggen, omdat het een soort jubileumserie is.
Niet dat ik hier op dit moment vanuit ga (integendeel zelfs), maar ik sluit het niet volledig uit.

@ lo n: obvious mol Arjen kan het wat mij betreft nu echt niet meer zijn, tenzij ze komende afleveringen er alles aan gaan doen om zijn reputatie bij te poetsen.

Reactie van René
Datum: 24/01/2010, 19:35

Citaat van PJ in het interview op WIDM.com:
“Ik heb aan het einde van de negende serie gezegd dat de tiende een heel speciale zal worden. Je mag me aan mijn woord houden. “

Reactie van Firellius
Datum: 26/01/2010, 09:22

@René: Eh… ze zijn allemaal mollen?

Het zou een heel speciale aflevering worden, de mol zou aan het einde van de derde aflevering bekend worden gemaakt en iedereen had de opdracht zichzelf verdacht te maken. Op die manier zou de mol bekend gemaakt worden, wie Karel en Angela dan ook verdachten.

Interessante optie… maar wellicht niet helemaal realistisch.

Reactie van Firellius
Datum: 26/01/2010, 09:27

Dit is toch niet heel toevallig de tiende keer van Celebrity WidM?

Als in 10X de Mol?

Geef een reactie