widmblog Volg widmblog
op Twitter

 

Seizoen 2012

 

Main menu:

 

Seizoen 2011

 

Seizoen 2010

 

Seizoen 2009

 

JuniorMol

 

Seizoen 2008

 

Seizoen 2007

 

Muziek

 

Overige

Zoek in de blog

(meer)

januari 2010
Z m D w d v Z
« sep   feb »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Categorieën

Archief

Andere blogs

Feeds

Afl. 2: Holland Village

20100114 De kandidaten worden geblinddoekt gebracht naar een voor hen onbekende plek. Als ze de blinddoek afdoen, lijkt het alsof ze terug zijn in Nederland. Ze zijn in Holland Village, een failliet amusementspark dat door een rijke Japanner volgebouwd is met Noord-Hollandse huizen en molens. Hun taak is om in tweetallen op zoek te gaan naar geld. Maar buiten lopen mannen in het zwart met laserpistolen. Als die op hen schieten en als ze geraakt worden dan zijn ze af.

Arjen en Sanne gaan als eerste op pad. Ze ontdekken dat er in de stad knoppen zijn verstopt waarmee ze stukjes van een kaart zichtbaar kunnen maken op een scherm in het huis met de andere kandidaten. De twee buiten drukken op knoppen onder een poortje, in een huis en in een kerk. Barbara wijst een draaimolen aan als geldlocatie. Het duo vindt de draaimolen maar die wordt goed bewaakt. Arjen besluit een wanhoopsoffensief te wagen. Zonder resultaat: ze worden allebeide afgeschoten.

Hind en Manuel zijn het tweede duo dat het veilige huis verlaat. Zij drukken ook op de knop onder het poortje. Deze tweede druk lijkt het beeld weer van de kaart te verwijderen. Ze lopen naar de draaimolen maar worden meteen beschoten. Ze ontsnappen en drukken op een tweede knop, bij het water. Maar daar staat een andere aanvaller en dan is het spel ook voor hen voorbij.

Tim ontdekt inmiddels dat het teken bij de draaimolen niet voor geld staat. Ze besluiten in de rest van het park op zoek te gaan. Kim en Tim vertrekken. Ze drukken ook op de knop onder het poortje. Maar een aanvaller ziet hen. In paniek rennen ze weg en overzien een knop in het park. Als ze even schuilen, wordt Tim afgeschoten. Kim probeert alleen terug te keren naar de basis maar zij redt het niet.

Barbara en Erik gaan op pad maar Barbara wordt op vijf meter van de deur al afgeschoten. Erik rent naar de waterkant, drukt daar op de knop maar wordt vastgezet door een aanvaller.

Alleen Frits is overgebleven. Hij rent naar het kerkje, drukt op de knop en keert terug naar de basis. Nu kan hij zien waar het geld ligt: op een trap vlak naast de basis! Hij wacht een goed moment af en rent naar de trap. Maar daar staat een aanvaller in een hinderlaag en ook Frits wordt afgeschoten.

Resultaat: Frits was vlakbij het geld (twee meter) maar heeft het net niet gered. De opdracht is mislukt. De 3000 euro die was te verdienen bleef buiten bereik van de kandidaten. De groepspot blijft staan op 5500 euro.

Analyse: De Mol kan twee verschillende strategieën volgen. Ten eerste meteen naar buiten gaan en snel worden afgeschoten (Arjen en Sanne). Ten tweede lang binnen blijven, dwaalsporen leggen en later buiten falen (Barbara, Erik en Frits). Arjen leek in het eerste koppel de leiding te hebben. Met zijn wanhoopspoging komt hij daar verdachter over dan Sanne. En wat doet hij op 22:40?! Het ziet er naar uit dat hij daar na Sanne nog een keer op de knop drukt waardoor het beeld weer verdwijnt.

Barbara was ook erg verdacht bezig. De verkeerde locaties aanwijzen als gelddoel op de basis (of was dit een creatieve montage?) en vervolgens buiten beeld razendsnel worden afgeschoten. Heeft ze misschien zelf op een knopje van de laserriem gedrukt?

De centrumfoto met het euroteken verdient extra aandacht. Deze kon worden zichtbaar gemaakt met de knop in de kerk. We zien Arjen en Sanne de kerk binnenrennen terwijl even later Arjen zegt dat ze een knop hebben gevonden. Maar de foto bereikt de basis niet. Dus Arjen of Sanne heeft daar een Molactie uitgevoerd. Maar het kan ook dat het duo de knop gewoon niet gezien heeft. Maar hoe wist Frits dan dat die knop daar was? Hij loopt aan het eind van de opdracht rechtstreeks naar de cruciale knop in de kerk. Is Frits dan de Mol?!

Google Street View: Holland Village (alleen kaart)

Reacties

Reactie van Dirk van Zon
Datum: 15/01/2010, 10:29

Mooie samenvatting, je vergeet echter te vermelden dat er een deel van het scherm verschijnt op het moment dat Kim terug wil keren naar het stadhuis. Kim geeft vervolgens geen gehoor meer via de portofoon en wordt daarna vrolijk afgeschoten.

Mvg,
Dirk

Reactie van erikt
Datum: 15/01/2010, 10:51

Je hebt gelijk! Dit had ik niet gezien.

Reactie van cynthia
Datum: 15/01/2010, 16:30

In principe vind ik juist de actie van Kim aangeven dat zij zichzelf verdacht wil maken en niet de mol is.

Waarom zou zij anders delen van een scherm weghalen die toch niet van toepassing zijn?
Dat valt op en heeft geen nut!

Dat Arjen en Sanne naar de kerk lopen en dat daar geen plaatje tevoorschijn komt op het scherm vind ik echt een mollenstreek. Want de mol weet al welke kaart essentieel is, dus zal voorkomen dat dit deel te zien is. Dus ga je naar de kerk en zorg je dat er niets gebeurd. Dan gaat de rest daar niet meer heen.

Behalve de slimme Frits dan. 🙂

Reactie van Luc
Datum: 16/01/2010, 23:45

Arjen drukte tot twee keer toe nog eens op de knop maar dat had geen resultaat: een stuk van het beeld verscheen en bleef staan maar dan één die geen belang had of voor verwarring zorgde (draaimolen).
Een goede molactie zou ook kunnen zijn om zo lang mogelijk buiten te blijven zonder afgeschoten te worden (vertragen) en de cruciale knop in de kerk niet indrukken (wat Arjen of Sanne hebben gedaan). Immers, zolang er 2 personen buiten waren kon niemand anders buiten gaan om de andere knoppen te zoeken.

Geef een reactie