widmblog Volg widmblog
op Twitter

 

Seizoen 2012

 

Main menu:

 

Seizoen 2011

 

Seizoen 2010

 

Seizoen 2009

 

JuniorMol

 

Seizoen 2008

 

Seizoen 2007

 

Muziek

 

Overige

Zoek in de blog

(meer)

januari 2009
Z m D w d v Z
« okt   feb »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Categorieën

Archief

Andere blogs

Feeds

Afl. 1: De Secret Mole Society

20090113a In aflevering 1 wordt de deelnemers wijsgemaakt dat de Mol nog onbekend is en dat deze zal worden gekozen door een selectiecommissie van vier oudMollen: de Secret Mole Society. Onzin natuurlijk, de Mol heeft voorbereidingstijd nodig en kan niet zonder voorkennis zijn taak goed uitvoeren. Er gebeuren tijdens de selectie wel zaken die interessant genoeg zijn om eens nader te bekijken.

Als de vier Mollen hun dossiers doornemen dan zien we het dossier van Dennis, een foto van Viviënne, het paspoort van Jon en nogmaals het dossier van Dennis. Zou dit iets betekenen?

Wat zegt het hoofd van de commissie Yvon daar tegen Jon? Ik maak mij ernstige zorgen over jouw flexibiliteit! Wil ze ons doen geloven dat zij vindt dat hij niet geschikt is als Mol? Maar dan is hij het misschien juist wel! Hou die Jon in de gaten!

20090113b Het wordt helemaal leuk als de kandidaten worden getest op hun Molschap. De vier oudMollen staan achter de kandidaat. T-mol ontdekte dat ze vreemd staan en regelmatig van positie veranderen. Ze blijken ieder een positie te hebben die ze vaak innemen, van links naar rechts: armen langs lichaam (6x), handen achter lichaam (6x), armen gekruisd (8x) en armen langs lichaam (7x, zie foto). Als je O’s gebruikt voor de meestvoorkomende positie en X’s voor variaties, dan krijg je het volgende schema:

  • OOXO: Vera
  • OOOO: Anniek
  • OXOO: Sebastiaan
  • XXOO: Paula
  • XXOO: Viviënne
  • ??OX: Froukje
  • XOOX: Jon
  • OOOO: Dennis
  • OOOO: Rick
  • OOXX: Hans

Opvallend is dat bij drie kandidaten (Anniek, Dennis en Rick) alle vier oudMollen hun basispositie innemen. Wat zou dit kunnen betekenen? Zijn dit de twee die geen Mol wilden zijn (Dennis en ?) en de Mol (Anniek of Rick)?

En waarom krijgen we bij elke test een commentaar van de kandidaat behalve bij Anniek en Paula? Zijn zij Mol en winnaar? Of Mol en volgende uitvaller?

Reacties

Reactie van Joris
Datum: 28/01/2009, 10:52

8 kandidaten willen dus de mol zijn volgens PJ. Van 5 kandidaten zien we ook dat ze ondervraagt worden door de SMS: Viv, Sebas, Vera, Jon, Froukje. Van de overige 5 hebben dus 3 ja gezegd en 2 nee:

Dennis zegt niet de mol te zijn en niet bij SMS te zijn geweest.
Rick zegt achteraf wel in een kamertje bij SMS te zijn geweest.
Anniek zegt 500 euro te hebben verdient en heeft dus nee geantwoord.
Paula zegt min of meer de mol te willen zijn.
Hans is ook door SMS ondervraagd zoals mol Inge zei in zijn radioprogramma.

Rick, Paula en Hans hebben dus ook gezegd de mol te willen zijn, maar dat is niet uitgezonden. Als de AVRO geen aandacht op de mol wil vestigen in de eerste aflevering, dan is een van deze dus de mol.

Geef een reactie