widmblog Volg widmblog
op Twitter

 

Seizoen 2012

 

Main menu:

 

Seizoen 2011

 

Seizoen 2010

 

Seizoen 2009

 

JuniorMol

 

Seizoen 2008

 

Seizoen 2007

 

Muziek

 

Overige

Zoek in de blog

(meer)

januari 2009
Z m D w d v Z
« okt   feb »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Categorieën

Archief

Andere blogs

Feeds

Afl. 1: Topitospel

De laatste opdracht van deze aflevering speelt zich ook af op de scheepswerf waar ooit de Titanic is gebouwd. Presentator Pieter Jan vraagt aan de kandidaten wie er geïnteresseerd is in een vrijstelling. Paula steekt als eerste haar hand op. Zij mag iemand kiezen (dat wordt Vera) en die mag weer iemand kiezen (Froukje). Dit gaat zo even door totdat ze acht personen hebben: Rick, Jon, Dennis, Viviënne en Anniek.

Pieter Jan geeft dan de acht elk een topito en vertelt dat ze door onderhandelen de topito’s bij 1 persoon terecht moeten laten komen. Het onderhandelen gebeurt in groepjes van twee. Ze mogen niet loten. Als een onderhandelingspaar faalt dan kost dat 1000 euro uit de pot. Zo verloopt het spel:

  • kwartfinale: Vera geeft haar topito aan Paula
  • kwartfinale: Froukje geeft haar topito aan Rick
  • kwartfinale: Anniek geeft haar topito aan Viviënne
  • kwartfinale: Dennis en Jon komen er niet uit
  • halve finale: Viviënne geeft haar topito’s aan Paula
  • halve finale: Rick heeft geen tegenstander en gaat direct door naar de finale
  • finale: Paula en Rick komen er niet uit

Aan het eind van het spel heeft niemand alle acht topito’s en daarom krijgt niemand de vrijstelling.

Resultaat: er zijn twee onderhandelingen mislukt. De pot daalt met 2 keer 1000 euro en staat daarom nu op -2000 euro.

Analyse: Vier kandidaten gaven hun topito’s weg en voorkwamen daarmee dat er geld uit de pot ging: Anniek, Froukje, Vera en Viviënne. Zij zijn dus niet de Mol. Bij vier andere mislukte de onderhandeling en ging 1000 euro uit de pot: Dennis, Jon, Paula en Rick. Dit maakt hun verdacht. Paula is extra verdacht omdat ze als eerste haar hand opstak. Als de Mol mee wil doen in dit spel dan kan hij het beste zich als vrijwilliger aanmelden. De anderen lopen de kans om buitenspel gezet te worden zoals Hans en Sebastiaan.

Geef een reactie