widmblog Volg widmblog
op Twitter

 

Seizoen 2012

 

Main menu:

 

Seizoen 2011

 

Seizoen 2010

 

Seizoen 2009

 

JuniorMol

 

Seizoen 2008

 

Seizoen 2007

 

Muziek

 

Overige

Zoek in de blog

(meer)

juni 2008
Z m D w d v Z
« mei   jul »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Categorieën

Archief

Andere blogs

Feeds

Afl. 5: Puzzeltocht in Zwolle

In de eerste opdracht van aflevering 5 zoeken de kandidaten naar een punt midden in Zwolle. Jelani en Lara bevinden zich in de Sassenpoort, het eerste punt van deze opdracht. Zij staan bij een maquette waarop het tweede punt staat aangegeven met een vlaggetje. Het is de Voorstraat 41 maar Jelani en Lara kunnen dit niet zien want er staan geen straatnamen op de maquette. Zij moeten Amin en Naomi via walkietalkies vertellen hoe ze er naar toe moeten lopen. Ze hebben een uur de tijd om met z’n vieren op het middelpunt uit te komen en zo 2000 vierduiten te verdienen.

Het eerste stuk van de opdracht gaat uitstekend. Amin en Naomi lopen rechtstreeks naar het huis toe en krijgen van de bewoner een anonieme enveloppe. Ze maken die open en zien de derde locatie: Spoelstraat 10. Nu wordt het lastig want zij weten niet waar de Spoelstraat ligt. Jelani en Lara weten het ook niet. Jelani zegt dat Amin en Naomi maar aan de mensen in Zwolle moeten vragen waar de straat is. Dat doen ze.

Na heel veel vragen komen Amin en Naomi bij de Spoelstraat aan. Naomi geeft door aan Jelani en Lara hoe ze gelopen zijn. Maar dit gaat niet goed: Jelani en Lara denken dat ze in de buurt staan van de Oude Vismarkt, 300 meter te ver naar het westen. Ze bepalen het middelpunt van de drie punten en vinden een punt op het plein bij het gemeentehuis. Ze hebben nog zeven minuten te gaan en rennen er allemaal naar toe. Ze arriveren op tijd maar Sipke Jan vertelt ze dat ze op een verkeerd punt zijn beland.

Resultaat: de opdracht is mislukt. Er wordt geen geld verdiend en de groepspot blijt staan op 6720 euro.

Analyse: de beste locatie voor de Mol is bij de zoekers in de stad. Naomi gaf de verkeerde locatie door. Amin was goed bezig met tijdrekken door aan iedereen te vragen waar de Spoelstraat was. Maar hij weigerde wel terug te keren naar de Grote Markt wat nog meer tijd zou hebben gekost. Het blijft moeilijk kiezen tussen deze twee.

Hieronder staat een kaartje met in het groen de locaties: 1. Sassenpoort; 2. Voorstraat 41; 3. Spoelstraat 10. Het rode kruisje geeft aan waar Jelani en Lara dachten dat de Spoelstraat was.

20080615

Geef een reactie