widmblog Volg widmblog
op Twitter

 

Seizoen 2012

 

Main menu:

 

Seizoen 2011

 

Seizoen 2010

 

Seizoen 2009

 

JuniorMol

 

Seizoen 2008

 

Seizoen 2007

 

Muziek

 

Overige

Zoek in de blog

(meer)

juni 2008
Z m D w d v Z
« mei   jul »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Categorieën

Archief

Andere blogs

Feeds

Afl. 5: De kamer van de Mol

20080615b.jpg De tweede opdracht van aflevering 5 vindt plaats in Hotel Wientjes in Zwolle. De vier kandidaten krijgen te horen dat de vragenlijsten die ze invulden voor het begin van het programma, zijn verspreid over het hotel. Ze krijgen drie nieuwe vragen te beantwoorden. Als het ze lukt om deze vragen correct te beantwoorden dan komen ze uit bij de antwoorden van de Mol. Ze mogen elk twee kamersleutels meenemen. Amin pakt direct de tweede (gouden) sleutel van links.

Dit zijn de vragen:

  1. Hoe omschrijft Joost zichzelf: a. bijdehand, vasthoudend en houdt van geintjes, of b. spontaan, aardig en soms te druk? Lara en Amin zeggen b en Naomi en Jelani gaan akkoord. Ze gaan naar de tweede verdieping.
  2. Hoeveel vierduiten zaten in de kist die bij de Euromast hoorde: a. 185, of b. 110? Ze antwoorden a en dat is correct. Ze gaan naar rechts.
  3. Wat voor bloem stond er op het lepeltje in het museum: a. roosje, of b. viooltje? Ze antwoorden b en volgens Jelani is dat goed. Ze gaan naar links.

Ze komen uit bij kamer 222. Jelani heeft de sleutel van deze kamer. Alleen hij mag naar binnen. Hij vindt een papiertje met de antwoorden van een kandidaat. Er staat onder andere op bang voor spinnen en griezelfilms. Jelani denkt dat alle vragen goed zijn beantwoord en dat het formulier van 1 van de meisjes is.

Resultaat: bij deze opdracht konden 1000 vierduiten worden verdiend als alle vragen correct waren beantwoord. Maar of dat zo was, wordt pas bekend gemaakt na de finale. De pot blijft voorlopig staan op 6720 vierduiten.

Analyse: de Mol zou hier twee dingen moeten doen: zorgen dat er een fout antwoord wordt gegeven (geen geld in de pot) en zorgen dat niemand de goede sleutel te pakken krijgt door die zelf mee te nemen. Het snelle pakken van de eerste sleutel door Amin is erg verdacht. Hij was ook 1 van de twee die bij de eerste vraag meteen voor antwoord b wilde gaan. Jammer dat we niet weten of dat antwoord correct of fout was.

Geef een reactie