widmblog Volg widmblog
op Twitter

 

Seizoen 2012

 

Main menu:

 

Seizoen 2011

 

Seizoen 2010

 

Seizoen 2009

 

JuniorMol

 

Seizoen 2008

 

Seizoen 2007

 

Muziek

 

Overige

Zoek in de blog

(meer)

mei 2008
Z m D w d v Z
« mrt   jun »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Categorieën

Archief

Andere blogs

Feeds

Afl. 1: Radiozender

De kandidaten worden in drie groepen verdeeld. Amin en Lara gaan radiozenden vanaf een geheime locatie. De andere zes moeten hen proberen te vinden. De zoekers zijn verdeeld in twee groepen: jongens (Beau, Jelani en Joost) en meisjes (Iris, Naomi en Sioux). Ze hebben een half uur de tijd. Als de zoekers de zender niet kunnen vinden dan kunnen Amin en Lara een vrijstelling verdienen.

De zoekers verplaatsen zich op bakfietsen die bestuurd worden door repectievelijk Beau en Iris. Dit gaat soms mis. Iris rijdt een keer van de weg en Beau rijdt zelfs de bakfiets de sloot in. Gelukkig raakt niemand gewond. Na een tijdje zoeken op de ontvangstapparatuur in de bakfiets, vinden ze de frequentie van de radiozender. Ze horen dat er een belquiz wordt gespeeld en bellen het nummer. Dit zijn de vragen die ze krijgen:

  1. Met welk toerental wordt een LP afgespeeld: 78, 45 of 33?
    De jongens antwoorden 78 (fout)
  2. Hoe heet het huis van Elvis Presley: Neverland, Disneyland of Graceland?
    Sioux geeft het goede antwoord: Graceland
  3. Hoe wordt de hoogste toren in de binnenstad van Zwolle meestal genoemd: Peperbus, Zoutvaatje of Kurketrekker
    De meisjes antwoorden: Kurketrekker (fout)

De meisjes arriveren een halve minuut te laat bij de zender. De jongens veel later. Het is niet duidelijk of er geld zou zijn verdiend als een groep op tijd bij de radiozender was gearriveerd.

Resultaat: Er is 1 vraag goed beantwoord en daarmee zijn 500 vierduiten (ongeveer 5 euro) verdiend. Dit is de eerste opdracht dus de groepspot bevat nu ook 500 vierduiten.

Analyse: Alleen de zoekers kunnen geld verdienen. De Mol zat waarschijnlijk niet bij de zenders want die hadden geen invloed op geldwinst. Sioux lijkt ook onwaarschijnlijk als Mol (goed antwoord bij de quizvraag). Op de bakfiets is de positie van bestuurder waarschijnlijk het best voor de Mol: onopvallend maar toch belangrijk, zeker als er iets kon worden verdiend met het vinden van de zender. Beau (wel erg opvallend met de slootactie) en Iris lijken het meest verdacht in deze opdracht.

Reacties

Reactie van MacGyverMagic
Datum: 19/05/2008, 22:53

Aangezien Sipke Jan zegt dat er 1500 vierduiten verdiend konden worden, en er 500 per vraag verdiend was, zal op tijd aankomen alleen invloed hebben gehad op de vrijstelling, niet meer geld. Dat zou ook verklaren waarom er in de test een optie was voor “de mol ging niet naar beneden”, er zou een kist minder zijn als er geen vrijstelling meer was bij de Peperbus.

Geef een reactie