widmblog Volg widmblog
op Twitter

 

Seizoen 2012

 

Main menu:

 

Seizoen 2011

 

Seizoen 2010

 

Seizoen 2009

 

JuniorMol

 

Seizoen 2008

 

Seizoen 2007

 

Muziek

 

Overige

Zoek in de blog

(meer)

maart 2008
Z m D w d v Z
« feb   mei »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Categorieën

Archief

Andere blogs

Feeds

Afl. 10: De hints

20080307 In de tiende aflevering werden ook een aantal hints bekend gemaakt die de oplettende kijker hadden kunnen leiden naar de identiteit van de Mol:

De achtste maand in de Maya-kalender heet Mol. De Maya zijn een belangrijke Indianenstam uit onder andere Mexico, waar deze serie is opgenomen. De acht kwam regelmatig in beeld: bij een poolbal, op een speelkaart in de grotten, bij een vraag in beeld tijdens een test van Dennis en in de bordjesopdracht op de rug van Dennis. Bovendien stond de Mol achtste van rechts op de twee belangrijkste kandidatenfoto’s (bijvoorbeeld op deze foto).

In de kapel bij de Molvraag vroeg Dennis niet Is Edo de Mol? maar Is ego de Mol?. Hier is ego Latijn en betekent het ik. Dennis vroeg hier dus of hijzelf de Mol was en dat was een hint. Overigens, het woord ik komt nog twee keer voor in een andere taal in de taxiopdracht. Dennis zegt daar vaak Yo!, Spaans voor ik, en op het dak van de taxi van Dennis staat I, en dat is ik in het Engels.

Terug naar de Mayakalender. De geboortedatum van Dennis (21-02-1977) schijnt te corresponderen met het Mayasterrenbeeld Red Crystal Moon. Vandaar dat Dennis in deze serie vaak rondliep in rode kleding. De zin Red Crystal Moon wordt ook gezongen door David Bowie als de Mayazin Wie is de Mol? wordt afgespeeld in de auto in aflevering 8. Als Dennis in aflevering 9 bij de Mayatempels zijn Molboekje laat zien dan staan daar ook de woorden crystal moon.

Over de pet van Dennis is al veel geschreven. Het blijkt inderdaad een hint te zijn.

En de laatst genoemde hint: Dennis lag in aflevering 9 bij het goud zoeken in een kist onder de grond daar waar een Mol zich het beste voelt.

Geef een reactie