widmblog Volg widmblog
op Twitter

 

Seizoen 2012

 

Main menu:

 

Seizoen 2011

 

Seizoen 2010

 

Seizoen 2009

 

JuniorMol

 

Seizoen 2008

 

Seizoen 2007

 

Muziek

 

Overige

Zoek in de blog

(meer)

maart 2008
Z m D w d v Z
« feb   mei »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Categorieën

Archief

Andere blogs

Feeds

Afl. 10: De acties van de Mol

20080306 Dennis heeft in de afgelopen afleveringen verschillende sabotageacties uitgevoerd. In deze laatste aflevering kregen we er een paar te zien. Zijn algemene strategie was om aardig, gezellig, leuk en open te zijn, iemand die iedereen alles vertelt, waardoor mensen zouden denken dat hij niet de Mol kon zijn.

Voor het beantwoorden van de vragen in aflevering 1, had Georgina Dennis er al op gewezen dat Edo een indiaantje op zijn pet had. Maar hij beantwoordde daarna die vraag toch fout. Het viel zelfs Georgina niet op.

Bij het fietsen wilde Dennis zo veel mogelijk mensen zo snel mogelijk binnen hebben. Daarom fietste hij met Annette mee toen die achteraan lag. Zo kweekte hij ook nog eens vertrouwen bij de groep.

In de jokeropdracht was zijn doel om een joker te pakken om die later ook weer weg te geven (100 euro uit de pot) zonder dat iemand dat verdacht vond.

Het schieten vond Dennis de meest slecht verlopen opdracht. Hij had voor het vertrek geoefend op een schietbaan en wilde met het eerste schot Edos fles raken en met het tweede een fles met topito’s. Maar in Mexico schoten ze met een veel zwaarder kaliber wapen dan in Nederland en beide schoten van Dennis waren mis.

Bij de seinopdracht wilde Dennis samen met Patrick omdat hij dacht dat hij die gemakkelijk voor de gek zou kunnen houden. Dat heeft goed gewerkt want Patrick geloofde alles wat Dennis zei.

In de bagageopdracht heeft hij de helft van zijn bagage in de tas van Coen gestopt. Hierdoor mislukte de opdracht. Dennis kreeg wel veel krediet omdat zijn eigen tas zo licht geworden was.

Dennis wilde de hele zin verstoren in de bordjesopdracht. Hij maakte geen haast met het vinden van de rest. Toen hij ze vond, moest hij wel een korte zin maken en viel zijn oorspronkelijke plan in duigen.

In het maïsveld was zijn doel om de vlag van 1/4 te hijsen (minder geld in de pot) en daarna gepakt te worden. Dat is prima gelukt.

Bij het zoeken naar foto’s, heeft Dennis geprobeerd tijd te winnen door met het cassettebandje naar buiten te rennen. Deze actie maakte hem bij Edo verdacht.

In de bommenopdacht zaten verschillende acties van de Mol. Eerst beantwoordde hij geen enkele vraag goed bij de zeven vragen. Vervolgens rekende hij de verkeerde datum uit bij Prinsjesdag. Dennis wilde in het spel blijven om te mollen en weigerde daarom om dat antwoord te testen. Vervolgens liet hij zich toch uit het spel spelen bij de gewichten omdat hij zag dat Patrick goed op dreef was. Na deze opdracht verdacht Dunya Dennis.

Dennis ging in de achtbaan zo ver mogelijk van Regina vandaan zitten omdat zij het antwoord op zijn vraag had. Toen vervolgens Joris zich vergiste over zijn antwoord (huismijt), heeft hij er dankbaar gebruik van gemaakt.

Bij Reginas vrijstelling wilde Dennis wel met de hele groep door maar zonder iemand te bevoordelen. Daarom heeft hij de vrijstelling van haar af proberen te pakken. Over de 2500 euro die daarbij is verdiend, is niks gezegd in deze aflevering.

De bootjesopdracht is maar net geslaagd. Dennis wilde per se bij de gokkers en dit vond Patrick opvallend.

In de taxi’s op het grote plein heeft Dennis van alles gedaan om te vertragen maar er was te veel tijd over om de opdracht onopvallend te laten mislukken.

Dennis wilde het eerste kaartje pakken in de volgordeopdracht. Edo was hem te snel af en daarom heeft hij maar het tweede kaartje gepakt met hetzelfde resultaat.

Bij de piñatas bedacht Dennis een ingewikkeld patroon waar de anderen niet achter konden komen waardoor ze het geld niet konden vinden.

Toen ze in de zee moesten zoeken naar kisten heeft hij zich uitstekend vermaakt met het racen in de speedboat zonder zich om de kisten te bekommeren.

Op het cruiseschip heeft Dennis veel enveloppen met geld gevonden maar hij heeft ze bijna allemaal weer weggegooid.

Tijdens het tijd meten op het strand had Dennis een horloge bij zich waardoor hij om 00:15 kon zien dat de opdracht was mislukt. Zijn oorspronkelijke plan was om een extra vinkje te zetten op het papier waarop ze de tijd bijhielden maar Regina bewaakte die notities te goed.

Over het goud zoeken meldt Dennis nog dat het onaangenaam was om in de kist te liggen maar ook niet zo erg dat hij het niet langer had kunnen volhouden.

Bijna alle opdrachten van de afgelopen negen afleveringen werden in dit overzicht besproken. Er missen er maar twee: de puzzelrit van aflevering 7 waaraan Dennis niet deelnam en de opdracht in de grotten waarin naar speelkaarten werd gezocht.

Reacties

Reactie van Luc
Datum: 07/03/2008, 20:39

Dennis heeft heel wat schitterende molacties uitgevoerd, veel meer dan Inge vorig jaar.
Bovendien heeft slechts één iemand op Dennis gestemd (Edo) en dan pas in de finale. Als je er ook nog bijrekent dat slechts 3 opdrachten maximale winst hebben opgeleverd en 7 helemaal niets of zelfs verlies (volgordeopdracht) dan kun je stellen dat Dennis als Mol uitstekend werk heeft geleverd.

Reactie van Luc
Datum: 07/03/2008, 20:59

Vooral bij het antwoorden van de vragen (1e aflevering), het fietsen, de seinopdracht, de bommenopdracht, de achtbaan en de piñatas vond ik Dennis zeer subtiel mollen. Ook de molacties tijdens de bagageopdracht en op het cruiseschip waren schitterend.
Bij het zoeken naar de foto’s nam Dennis meer risico (naar buiten rennen met het cassettebandje) en werd hij ook voor het eerst verdacht.
De zoektocht in de grotten naar de kaarten kwam niet ter sprake, de bedoeling van Dennis zal wel het winnen van de vrijstelling zijn waardoor er geen geld zou komen in de pot. Maar pokeren is meer een gelukspel dat je niet helemaal in de hand kunt hebben.

Geef een reactie