widmblog Volg widmblog
op Twitter

 

Seizoen 2012

 

Main menu:

 

Seizoen 2011

 

Seizoen 2010

 

Seizoen 2009

 

JuniorMol

 

Seizoen 2008

 

Seizoen 2007

 

Muziek

 

Overige

Zoek in de blog

(meer)

februari 2008
Z m D w d v Z
« jan   mrt »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  

Categorieën

Archief

Andere blogs

Feeds

Afl. 9: Goudzoeken

Aan het begin van de laatste opdracht van Wie is de Mol? editie 2008 worden de drie overgebleven kandidaten, Dennis, Edo en Regina, bij presentator Pieter-Jan geroepen. Ze moeten onder elkaar negen eigenschappen verdelen. Als ze eruit zijn dan legt Pieter Jan nog een woord bij elk van hen. Zo eindigt dit onderdeel:

  • Dennis: lef, je overgeven, betrouwbaar, kist
  • Edo: oog voor detail, zelfbeheersing, behendig, schep
  • Regina: leergierig, systematisch, topfit, kraan

Daarna worden de drie naar een open mijn gebracht. Regina gaat in een grote kraan zitten. Daarmee kan ze zand graven van vijf zandhopen. Dit zand moet op een transportband worden geplaatst en die brengt het naar Edo. Edo moet met een schep naar goudstaven zoeken in het zand. Ze weten niet hoeveel goudstaven er zijn, alleen maar dat die bij elkaar 5000 euro waard zijn. Dennis ligt in een afgesloten kist onder de plek waar het zand op valt. Hij moet zo lang mogelijk in de kist blijven zitten. Als hij het niet meer volhoudt dan is het spel voorbij.

Regina begint meteen flink zand te scheppen. Edo kan haar tempo niet bijhouden met zijn schep. Dan verandert Regina van tactiek en begint ze zelf naar goudstaven te zoeken met de kraan. Dat gaat goed: ze vindt drie staven en legt die op de transportband. Ondertussen heeft Dennis het erg warm in de kist. Het geluid van het zand dat steeds op de kist valt, is best eng. Bovendien is het moeilijk communiceren met Edo. Dennis besluit te stoppen en Edo helpt hem uit de kist. Inmiddels heeft Regina een vierde goudstaaf gevonden en op de band gelegd maar die telt niet meer mee.

Pieter Jan legt even later uit dat elke goudstaaf 500 euro waard is.

Resultaat: In deze opdracht is drie keer 500 euro verdiend. Door deze 1500 euro stijgt de pot naar 20.375 euro. Dit is het eindbedrag van deze editie.

Analyse: De beste plek voor de Mol is in de kist want dat is de positie waarin bepaald wordt wanneer het spel wordt gestopt. En een Mol zit natuurlijk graag onder de grond. Dit wijst opnieuw naar Dennis.

Wel een leuke taak voor Regina in deze opdracht: het leren besturen van een grote kraan!

Geef een reactie