widmblog Volg widmblog
op Twitter

 

Seizoen 2012

 

Main menu:

 

Seizoen 2011

 

Seizoen 2010

 

Seizoen 2009

 

JuniorMol

 

Seizoen 2008

 

Seizoen 2007

 

Muziek

 

Overige

Zoek in de blog

(meer)

februari 2008
Z m D w d v Z
« jan   mrt »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  

Categorieën

Archief

Andere blogs

Feeds

Afl. 8: De grotten

Nadat het resultaat van het tijd meten bekend is gemaakt, horen de kandidaten dat ze nog 1 opdracht te gaan hebben: een opdracht met als inzet een vrijstelling. Ze moeten zich in twee teams indelen en kiezen Dennis-Regina en Edo-Patrick. Een auto rijdt ze over een hobbelige weg naar een grasveld. Ondertussen tekenen Dennis en Patrick een landkaart na die Pieter Jan hen heeft laten zien. Op het grasveld krijgt elk team een pakje kaarten waaruit twee kaaarten ontbreken. Deze liggen onder vlaggen op het grasveld verstopt.

Dennis en Regina hebben een ruiten-8 en een klaver-vrouw nodig en Edo en Patrick schoppen-6 en harten-boer. Ze vinden echter geen kaarten bij de vlaggen. Dan komt Dennis op het idee dat er mogelijk grotten onder het veld liggen waarin de kaarten verstopt zijn. Dat blijkt inderdaad zo te zijn. De grotten staan onder water. Dennis en Regina trekken zwemkleding aan en duiken het water in.

Al snel vinden ze hun eerste kaart: ruiten-8. Even later vinden ze zowel een kaart van het andere team als hun tweede kaart, de klaver-vrouw. Ze zwemmen terug naar Pieter Jan. Van hem horen ze dat ze mogen pokeren om een vrijstelling, omdat ze de eerste waren. Edo en Patrick vinden alleen de harten-boer. Zij pokeren ook mee maar zij spelen om de vrijstelling ongedaan te maken en geld te verdienen voor de pot.

Het pokerspel gaat lang gelijk op. In de laatste ronde van het halve uur dat ze hebben, zet Regina alles in. De andere drie gaan mee. Edo blijkt de beste kaarten te hebben (een paar drieën) en hij wint het spel. Daarmee is de vrijstelling ongedaan gemaakt en wordt er 3000 euro verdiend.

Resultaat: Er wordt weer geld verdiend: 3000 euro, en de pot stijgt naar 18.875 euro.

Analyse: De Mol wil niet spelen om geld te winnen en zit daarom het liefst in het team dat de speelkaarten als eerste vindt. De ingeving van Dennis dat de kaarten onder het veld zouden kunnen liggen, is daarom erg verdacht.

Dit was wel weer een hele mooie opdracht om naar te kijken!

Geef een reactie