widmblog Volg widmblog
op Twitter

 

Seizoen 2012

 

Main menu:

 

Seizoen 2011

 

Seizoen 2010

 

Seizoen 2009

 

JuniorMol

 

Seizoen 2008

 

Seizoen 2007

 

Muziek

 

Overige

Zoek in de blog

(meer)

februari 2008
Z m D w d v Z
« jan   mrt »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  

Categorieën

Archief

Andere blogs

Feeds

Afl. 7: Piñata’s

Terwijl de drie aan het rondrijden zijn, krijgen Dennis en Dunya een opdracht met piñatas. Dit zijn flelgekleurde poppen van papier-maché waar cadeau’s of snoep in wordt verstopt. Dennis en Dunya krijgen 36 van die poppen (tien poppen lijken op de 10 kandidaten) die allemaal moeten worden opgehangen. In een van de poppen mogen ze 1500 euro stoppen. Ze moeten proberen de poppen zodanig op te hangen dat de andere drie kunnen raden in welke pop het geld zit.

Dunya komt meteen met een goed voorstel: de poppen een pijl laten vormen en bij de punt het geld verstoppen. Dennis vindt dat geen goed idee en komt met een ander voorstel: met de poppen een kleine letter g te vormen en dan het geld in de pop te stoppen die Georgina voorstelt. Dit is een bizar voorstel en het is vreemd dat Dunya dit accepteert. Maar zo voeren ze de opdracht dan ook uit.

Als de Edo, Patrick en Regina bij de poppen komen dan gaan ze niet eens op zoek naar een patroon. Ze kiezen de mooiste pop (die Dunya voorstelt) en Patrick slaat deze kapot. Maar ze vinden natuurlijk geen geld in de pop.

Resultaat: De opdracht is mislukt en er is geen geld verdiend. De pot blijft staan op 14.125 euro.

Analyse: De manier van Dennis om deze opdracht aan te pakken is erg vreemd. Dit lijkt te zijn gedaan door iemand die de opdracht bewust wil laten mislukken. Maar als de Mol in het groepje van drie zat dan was de opdracht ook tot mislukken gedoemd.

Reacties

Reactie van Luc
Datum: 15/02/2008, 00:12

Dennis maakte zich ook verdacht door te beweren dat hij niet kan kaartlezen. Zo kwam hij in de pinatas-groep terecht en kon hij zijn G-plan uitvoeren. Saboteren in de puzzelrit door een verkeerde weg te volgen of aan te wijzen zou erg opvallen.

Pingback van Wie-is-de-Mol?-Blog » Afl. 10: De acties van de Mol
Datum: 07/03/2008, 00:17

[…] Bij de piñatas bedacht Dennis een ingewikkeld patroon waar de anderen niet achter konden komen waardoor ze het geld niet konden vinden. […]

Geef een reactie