widmblog Volg widmblog
op Twitter

 

Seizoen 2012

 

Main menu:

 

Seizoen 2011

 

Seizoen 2010

 

Seizoen 2009

 

JuniorMol

 

Seizoen 2008

 

Seizoen 2007

 

Muziek

 

Overige

Zoek in de blog

(meer)

februari 2008
Z m D w d v Z
« jan   mrt »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  

Categorieën

Archief

Andere blogs

Feeds

Afl. 6: Taxi’s

Pieter Jan vraagt twee personen uit de groep die goed met elkaar kunnen opschieten. Patrick en Regina bieden zich aan. De andere vier worden elk apart in een taxi gezet. Patrick en Regina moeten ze naar het plein Zócalo in Mexico-stad leiden. Het tweetal moet daar kijken welke letter er op elke taxi staat, van deze vier letters een woord maken en zorgen dat de taxi’s in de goede volgorde voor het verkeerslicht stoppen. Communicatie met de taxi’s vindt plaats via mobiele telefoons.

Regina maakt een plan van aanpak. Ze willen de taxi’s op het plein rondjes laten draaien totdat ze er allemaal zijn. Ondertussen proberen ze de taxi’s in de goede volgorde te laten rijden. Als ze er allemaal zijn dan maken ze een gezamelijke stop voor het verkeerslicht.

Zo gezegd, zo gedaan. Dunya (letter X), Edo (T) en Joris (A) arriveren bijna tegelijkertijd op het plein. Op Dennis is het nog even wachten. De communicatie met de taxichauffeurs verloopt stroef. De kandidaten spreken nauwelijks Spaans en de chauffeurs weinig Engels. Patrick en Regina hebben ondertussen het woord geraden (TAXI). Als Dennis arriveert dan wordt hij snel naar de juiste plek gedirigeerd. Ze rijden naar het verkeerslicht en bij de eerste stoppoging staan ze meteen in de goede volgorde! Nog maar goed ook want het verkeerslicht stond bij een afslag en bij een mislukking waren de taxi’s weer van het plain afgereden.

Resultaat: De opdracht is geslaagd en er wordt 2500 euro verdiend. De groepspot stijgt naar 15.125 euro.

Analyse: Bijna alle deelnemers deden iets verdachts in deze opdracht. Edo zat te bellen met Dennis en Joris waardoor ze onbereikbaar waren. Dennis arriveerde ook nog later dan de rest op het plein. Dunya had moeite om haar taxi op de juiste plek in de rij te houden. En Patrick gaf de verkeerde letter door aan Joris (T in plaats van A). Alleen Regina deed het juist erg goed met het maken van een plan. Iedere kijker kan in deze opdracht zijn favoriete Mol uitkiezen.

Reacties

Reactie van Michel
Datum: 08/02/2008, 09:47

Vanuit het idee van de onthuling/terugblik-uitzending: ideaal moment om Dennis te zien met een eerdere mol in de taxi, ondertussen de telefoon in gesprek houdend…

Pingback van Wie-is-de-Mol?-Blog » Afl. 10: De hints
Datum: 07/03/2008, 01:27

[…] In de kapel bij de Molvraag vroeg Dennis niet Is Edo de Mol? maar Is ego de Mol?. Hier is ego Latijn en betekent het ik. Dennis vroeg hier dus of hijzelf de Mol was en dat was een hint. Overigens, het woord ik komt nog twee keer voor in een andere taal in de taxiopdracht. Dennis zegt daar vaak Yo!, Spaans voor ik, en op het dak van de taxi van Dennis staat I, en dat is ik in het Engels. […]

Geef een reactie