widmblog Volg widmblog
op Twitter

 

Seizoen 2012

 

Main menu:

 

Seizoen 2011

 

Seizoen 2010

 

Seizoen 2009

 

JuniorMol

 

Seizoen 2008

 

Seizoen 2007

 

Muziek

 

Overige

Zoek in de blog

(meer)

februari 2008
Z m D w d v Z
« jan   mrt »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  

Categorieën

Archief

Andere blogs

Feeds

Afl. 5: De vrijstelling

In een duur hotel in Mexico-stad krijgen de zes kandidaten elk apart een dilemma voorgelegd. Een van hen mag een nacht in het hotel slapen voor 1000 euro uit de pot. Eerst weigert Dunya dit aanbod en daarna doen Regina, Patrick, Edo, Dennis en Joris hetzelfde. Ze krijgen ook nog een tweede vraag voorgelegd: Wil je een vrijstelling kopen voor 1000 euro uit de pot? Wat ze beslissen, wordt niet in beeld gebracht maar als ze zich weer verzamelen bij Pieter Jan dan blijkt dat een van hen dit aanbod heeft aangenomen.

De volgende ochtend is Regina verdwenen. De andere kandidaten horen dat zij zich ergens in de stad verborgen houdt. Zij heeft namelijk gisteren de vrijstelling gekocht voor 1000 euro uit de pot. Als de vijf haar binnen anderhalf uur kunnen vinden dan is Regina die vrijstelling weer kwijt. Ze moeten zich verdelen in drie groepen: Dennis/Edo, Dunya/Patrick en Joris alleen. Joris wordt bovenin een wolkenkrabber geplaatst (de 183-meter-hoge Torre Latinoamericana). Hij weet waar Regina zich bevindt. De anderen krijgen een mobiele telefoon en zij moeten op de een of andere manier hun telefoonnummer doorseinen naar Joris zodat die ze de locatie door kan bellen.

Dunya en Patrick pakken het slim aan. Ze gaan voor de wolkenkrabber op de grond liggen en vormen steeds een ander cijfer. Maar Joris mist de eerste cijfers en het nummer komt niet goed door. Bij de tweede poging op een dak gaat ook weer iets mis. Ze slagen er niet in om hem het nummer door te geven.

Dennis en Edo pakken het anders aan. Zij plakken A4-tjes op een plein en vormen zo het nummer. Halverwege worden ze weggestuurd door de politie maar op een ander pleintje plakken ze de laatste getallen bij elkaar en Joris snapt het. Hij belt ze op en geeft ze het adres van Regina door. De twee vinden haar daar net op tijd: er was nog maar anderhalve minuut over.

Resultaat: De opdracht is geslaagd. Er komt 2500 euro bij in de pot (nadat er eerst 1000 euro vanaf was gegaan). De pot stijgt daardoor naar 10.625 euro.

Analyse: Dennis en Edo verdienen 2500 euro voor de pot. Daardoor heeft nu elke kandidaat geld binnengebracht voor de pot. Maar wie is dan de Mol?

Reacties

Pingback van Wie-is-de-Mol?-Blog » Afl. 5: Vulkaankrater
Datum: 07/02/2010, 22:09

[…] Maar het kan ook dat de Mol een vrije dag heeft genomen. We moeten hierbij terugdenken aan de Vind-Regina-opdracht in aflevering 5 van 2008. Daar nam de Mol de leiding bij het zoeken naar de locatie van een kandidaat. Zijn duo vond ook als enige de locatie waarbij 2500 euro werd verdiend. Als de Mol vakantie had op de vulkaan dan kunnen de andere vier ook nog de Mol zijn. […]

Geef een reactie