widmblog Volg widmblog
op Twitter

 

Seizoen 2012

 

Main menu:

 

Seizoen 2011

 

Seizoen 2010

 

Seizoen 2009

 

JuniorMol

 

Seizoen 2008

 

Seizoen 2007

 

Muziek

 

Overige

Zoek in de blog

(meer)

januari 2008
Z m D w d v Z
« dec   feb »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Categorieën

Archief

Andere blogs

Feeds

Afl. 4: Bommen onschadelijk maken

20080127 In het plaatsje Oacalco ten zuiden van Mexico-stad liggen op een verlaten industrieterrein een aantal bommen verstopt. De zeven kandidaten moeten proberen ze onschadelijk te maken. Als een bom onschadeelijk is gemaakt dan mogen de kandidaten het geld en de topito’s die daar liggen meenemen. Wie geraakt wordt door een ontploffende (verf)bom, is uit het spel. Ze hebben een uur voor deze opdracht. Het is niet duidelijk hoeveel bommen er zijn. Op initiatief van Regina verdelen zij zich in vier groepen: Dennis met Patrick, Coen met Edo, Dunya met Joris en Regina gaat alleen.

Zes vragen: Dennis en Patrick krijgen zes vragen van Pieter Jan (via een videoscherm). De antwoorden op de vragen zijn getallen tussen 1 en 7. Na elk gegeven antwoord moeten ze de bijbehorende schakelaar omzetten. Er zijn zeven schakelaars waarvan 1 een bom bedient. Maar ze weten niet welke schakelaar dit is.

Slechts twee vragen worden getoond in de aflevering: Als hoeveelste klom Coen? Patrick zegt vierde (goed). Als hoeveelste pakte Georgina topito’s? Dennis zegt vijfde (goed). Van de laatste vraag wordt alleen het antwoord van Patrick uitgezonden: tweede was Coen na Annette (mogelijke vraag: Als hoeveelste won Coen topito’s bij het schieten?). Dennis en Patrick beantwoorden alle vragen goed en halen 500 euro en drie topito’s binnen.

Lasers: Regina vindt geld dat beschermd is door rode touwen die eruit zien als laserstralen. Om het geld te pakken, moet iemand tussen de touwen stappen zonder ze te raken. Ze roept Dunya op om de opdracht te doen omdat die de lenigste is. Maar Dunya mag niet gaan van Joris. Ook Coen en Edo arriveren daar en roepen Dunya op. Als Dunya er uiteindelijk aankomt, voltooit ze de opdracht zonder probleem en haalt 500 euro binnen.

Chevrolet: Dunya en Joris gaan onmiddellijk verder met de volgende opdracht maar wat die precies inhoudt, is onduidelijk. Er is een Chevroletpickuptruck bij betrokken. Erop zit een soort speer gemonteerd die mogelijk door 1 van 4 ringen moet worden gestoken waarachter een glasplaat hangt. Joris probeert de speer op de juiste plaats te mikken terwijl Dunya de ringen vasthoudt. De bom gaat af. Dunya wordt geraakt en is af. Joris mag verder zonder geld.

Welke dag?: Dennis en Patrick vinden een meerkeuzevraag: Wat is het vandaag als het een dag voor eergisteren een week na Prinsjesdag is? Ze weten niet wanneer Prinsjesdag is en vragen het aan Regina. Die geeft ze het antwoord derde dinsdag in september. Dennis vindt vervolgens meteen het goede antwoord (vrijdag) maar durft niet op de knop te drukken. Patrick durft ook niet. Ze laten deze vraag voor iemand anders. Die iemand anders wordt Joris. Maar hij rekent achteruit vanaf dinsdag in plaats van vooruit en komt uit op zaterdag. Hij drukt op de knop. De bom ontploft en hij is af.

Drie draadjes: Regina vindt een bom met drie draadjes. Om de bom onschadelijk te maken, moet een van de draadjes worden doorgeknipt. Maar zij kan niet ontdekken welke van de drie het is: de zwarte, rode of groene. Ze besluit te gokken en snijdt de zwarte door. Er gebeurt niets. De bom is onschadelijk en zij kan 500 euro meenemen.

Gewichten: Dennis en Joris moeten gewichten op een weegschaal plaatsen zonder dat deze uit balans raakt. De gewichten zijn geld waard. Het gaat een paar keer goed totdat Dennis een gewicht eraf haalt en de weegschaal doorslaat. De bom gaat af. Dennis wordt geraakt en is af.

Rekenen: Ondertussen zijn Coen en Edo al een tijdje bezig met het oplossen van de rekensom: -18+3+3²*2. Ze komen er niet uit en vragen Regina om hulp. Regina komt op hetzelfde resultaat uit als zij: -12. Zij besluiten dit getal in te voeren als code. Maar het is fout (het goede antwoord is 3). De bom gaat af. Ze worden allebeide geraakt en zijn af.

Sleutels: Alleen Patrick en Regina zijn over. Zij vinden een gesloten deur die open moet. Ernaast hangt een enorme bos sleutels. Ze besluiten de sleutels een voor een uit te proberen. Met 25 seconden te gaan, vindt Regina de juiste sleutel. Ze openen de deur, gaan naar binnen en winnen 500 euro. Onmiddellijk daarna is de tijd om en ontploft de bom. Ze waren net op tijd!

Resultaat: Er zijn vier bommen onschadelijk gemaakt en die waren elk 500 euro waard. Verder winnen de kandidaten twee keer 50 euro vanwege gewichten die Patrick had meegenomen. De groepspot stijgt met 2100 euro naar 9125 euro.

Analyse: De Mol zal proberen te vertragen en bommen te laten ontploffen. Joris was betrokken bij twee ontploffingen en wilde niet dat Dunya de laseropdracht deed. Verdacht. Dunya, Patrick en Regina deden het juist erg goed en haalden samen al het geld binnen. Coen is naar huis. Dennis en Edo zijn twijfelgevallen in deze opdracht. Edo was meteen af. Dennis heeft misschien wel wat bijgedragen in de vragenopdracht maar hoeveel, dat is onduidelijk.

Reacties

Reactie van MacGyverMagic
Datum: 28/01/2008, 23:23

Je vergeet dat de rekenopdracht “Meneer van Dale Wacht op Antwoord” nodig had.

Reactie van Michel
Datum: 29/01/2008, 18:01

Dennis deed té goed zijn best om de mol te zijn. Joris doet verdacht genoeg om de mol te zijn, maar zoekt teveel excuses om het te spelen.

Joris is dus de mol.

Geef een reactie