widmblog Volg widmblog
op Twitter

 

Seizoen 2012

 

Main menu:

 

Seizoen 2011

 

Seizoen 2010

 

Seizoen 2009

 

JuniorMol

 

Seizoen 2008

 

Seizoen 2007

 

Muziek

 

Overige

Zoek in de blog

(meer)

januari 2008
Z m D w d v Z
« dec   feb »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Categorieën

Archief

Andere blogs

Feeds

Afl. 4: Foto’s zoeken

20080126 Als de zeven overgebleven kandidaten aankomen in een hotel dan blijken op hun kamers aanwijzingen te zijn verstopt. Regina en Dunya vinden een achteruitlopende wekker in hun kamer. Coen en Edo zien dat hun tv stukjes foto laat zien. En bij Patrick hangen meer dan 3000 foto’s in de kamer, geplakt op de muren, de tv en op het bed. Alleen Dennis en Joris vinden niks maar Regina ontdekt even later een cassettebandje op het nachtkastje.

Dennis en Dunya gaan meteen op zoek naar een cassettespeler. Ze vinden een in een auto en ontdekken dat het bandje een opdracht bevat. Ze moeten het geld vinden dat op hun kamer is verstopt, 2500 euro. Inmiddels heeft Coen op de fotokamer van Patrick een cassettespeler ontdekt in een kist. Ze vermoeden dat ze de stukjes foto moeten verzamelen die op de tv van Coen en Edo te zien zijn. Op de foto staat Pieter Jan die naar de achterkant van een foto kijkt. Ze denken dat op de achterkant van de foto een aanwijzing staat.

Ze vinden bijna alle stukjes van de foto. Om te zien wat op de achterkant staat, draait Patrick foto voor foto om en dat is niet goed. Dunya legt hem uit dat je een hele rij in 1 keer om moet draaien omdat anders de hint op de achterkant niet in de goede volgorde zichtbaar wordt. Joris snapt dit meteen maar Coen en Dennis stribbelen nog tegen. Ondertussen is Joris aan het proberen de brandkast in Patricks kamer open te maken. Dat mislukt. Pieter Jan komt binnen met de wekker, die afgaat. De tijd is om en de opdracht is mislukt.

Resultaat: De 2500 euro van deze opdracht zat in de kluis en de code stond op de achterkant van de foto’s. De code is niet gevonden en de kluis is niet geopend. Bij deze opdracht is geen geld verdiend. De pot blijft staan op 7025 euro.

Analyse: De Mol probeert in deze opdracht tijd te rekken en te proberen te voorkomen dat de code gevonden wordt. Verschillende kandidaten vielen op in deze opdracht. Dennis en Joris zagen het bandje op hun kamer niet. Dennis nam later het bandje in beslag maar hij heeft samen met Dunya waarschijnlijk wel de hele tekst beluisterd. Patrick draaide de foto’s verkeerd om. Joris riep een groepje kandidaten weg van de foto’s naar de kluis toen de code bijna gevonden was.

Voor de puzzelaars: de klok liep terug van 16:00 naar 14:28 (getallen 14 en 16 komen terug in de volgende opdracht). Het kamernummer van Patrick was 905 (9+5=14). De gezochte code was 1106.

Geef een reactie