widmblog Volg widmblog
op Twitter

 

Seizoen 2012

 

Main menu:

 

Seizoen 2011

 

Seizoen 2010

 

Seizoen 2009

 

JuniorMol

 

Seizoen 2008

 

Seizoen 2007

 

Muziek

 

Overige

Zoek in de blog

(meer)

januari 2008
Z m D w d v Z
« dec   feb »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Categorieën

Archief

Andere blogs

Feeds

Afl. 2: Namen seinen

Voor de tweede opdracht wordt bekend gemaakt dat Annette ziek is en niet mee kan doen. Pieter Jan vraagt de kandidaten om zich te verdelen in drie groepen van twee en twee solisten. Bij de paren moet er 1 groep zitten met een lang persoon en een kort persoon. Dat worden Coen en Dunya. Dennis gaat samen met Patrick, Edo kiest Regina, en Georgina en Joris zijn apart.

De acht kandidaten krijgen de opdracht om drie namen door te seinen van 1 groep naar een ander totdat de namen vijf stations zijn gepasseerd. Als het lukt om de drie namen op het eindstation te krijgen dan verdienen zij 3000 euro.

Zo verloopt het spel:

  • Coen (lang) en Dunya (kort) seinen drie namen via het morse-alfabet door naar Edo en Regina. Ze voeren een toneelstukje op en sturen de drie namen Edo, Coen en Georgina zonder fouten verder.
  • Edo en Regina sturen via het semafooralfabet de programma’s van de drie kandidaten naar Dennis en Patrick: Cash Cab, 3FM en GTST. Hier gaat van alles mis. Dennis en Patrick ontvangen het rijtje Joris, Coen en Georgina.
  • Hierna zenden Dennis en Patrick de drie namen via mime naar Georgina. Ook hier gaat van alles mis. Georgina ontvangt Joris, Georgina en Edo. Ze besluit een Molactie uit te voeren en vervangt de eerste door Coen.
  • Tenslotte laat Georgina via tekeningen de kandidaten zien aan Joris. Die ontvangt ze perfect maar besluit ook een Molactie uit te voeren. Hij verandert Coen in Dennis.

Als de kandidaten bij Pieter Jan aankomen dan blijkt de volgorde van de namen niets uit te maken. Hierdoor was de combinatie bij Georgina nog goed. Door de verandering van Joris (Coen werd Dennis) mislukt de opdracht alsnog.

Resultaat: de opdracht is mislukt. Er wordt geen geld verdiend. De pot blijft staan op 4275 euro.

Analyse: alleen Coen en Dunya komen ongeschonden uit deze opdracht. Bij alle andere stations ging iets mis en soms verklaarden de kandidaten dat met opzet te hebben gedaan (Georgina en Joris). De beste positie voor de Mol lijkt de plek van Dennis en Patrick. Daar kun je zowel bij ontvangen en zenden fouten maken en eventueel de schuld daarvoor bij een ander leggen.

Geef een reactie