widmblog Volg widmblog
op Twitter

 

Seizoen 2012

 

Main menu:

 

Seizoen 2011

 

Seizoen 2010

 

Seizoen 2009

 

JuniorMol

 

Seizoen 2008

 

Seizoen 2007

 

Muziek

 

Overige

Zoek in de blog

(meer)

januari 2008
Z m D w d v Z
« dec   feb »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Categorieën

Archief

Andere blogs

Feeds

Afl. 1: Fietsen en klimmen

De tweede opdracht van aflevering 1 begint met het verdelen van de tien kandidaten in twee groepen van vijf. Opnieuw staan de kandidaten naast elkaar in een rij: Dennis, Edo, Joris, Annette, Georgina, Patrick, Regina, Dunya, Coen en Nicolette. Ze krijgen van Pieter Jan een glas aangeboden op een dienblad en ze moeten het glas van hun keuze in 1 keer leegdrinken. Vijf van de glazen blijken tequila te bevatten en vijf water. De mensen die tequila dronken, worden in 1 groep geplaatst: Dennis, Joris, Annette, Patrick en Regina. De vijf waterdrinkers (Coen weigerde overigens het glas) zitten in de andere groep: Edo, Georgina, Dunya, Coen en Nicolette.

De tequiladrinkers gaan fietsen. Hun tocht duurt ongeveer een half uur (zei Pieter Jan) en gaat over een stoffige weg. Patrick en Regina blijken de beste fietsers. Patrick arriveert als eerste gevolgd door Regina (tweede) en Joris (derde). Dennis blijft achter blij Annette die het zwaar heeft. Samen arriveren ze bij het doel, een rotsblok.

Ondertussen hebben de andere vijf de taak gekregen om 1 voor 1 het rotsblok te beklimmen (in vijf minuten, volgens Pieter Jan). Ieder van het wordt gekoppeld aan een fietser: Georgina aan Regina, Nicolette aan Patrick, Dunya aan Joris, Coen aan Dennis en Edo aan Annette. Het doel van iedere klimmer is om voor de fietsende partner op de rots te klimmen. Iedereen die dat lukt, verdient 1000 euro.

Georgina klimt zonder al te veel problemen naar boven. Voor Nicolette en Dunya blijkt dat lastiger maar dankzij de aanmoedigingen en tips van Edo lukt het ze om boven te komen. Coen begint nog wel aan de klim maar voordat hij boven is, zijn alle fietsers gearriveerd.

Resultaat: Drie klimmers halen op tijd de top. Er wordt drie keer 1000 euro verdiend. De groepspot stijgt naar 3.750 euro.

Analyse: Dit is een mooie opdracht voor de Mol. Als de Mol per se in 1 van de twee groepen wilde zitten, dan moest hij als 1 van de eerste vijf drinken. Immers, als de eerste vijf allemaal een tequilaglas kozen dan kan de Mol niet meer in de tequilagroep komen als hij bij de laatste vijf zit. Dennis, Edo, Joris, Annette en Georgina zijn dus verdacht.

Van de fietsers was Dennis het meest verdacht. Hij probeerde Annette zo snel mogelijk over de finish te brengen. Daardoor werd het lastiger voor de klimmers om geld te verdienen.

Bij de klimmers was niemand verdacht. Georgina, Nicolette en Dunya verdienden geld. Het kan wel zijn dat 1 van hen buiten beeld de boel vertraagd heeft waardoor er voor Coen en Edo geen tijd meer over was. Edo hielp de dames bij hun klim met aanmoedigingen. Hij is wel een apart geval in deze opdracht. De kans dat hij de rots had bedwongen, lijkt ons niet erg groot. Voor een Mol is dat wel een prettige positie.

Samenvattend: Dennis komt in deze opdracht als meest verdacht naar voren. Hij miste ook al een vraag in de eerste opdracht. Hm.

Reacties

Reactie van vlees91
Datum: 06/01/2008, 14:01

LET OP: het waren maar 9 glazen (kijk in forum van wieisdemol.com naar bewijs)
Dus dit vind ik een betje raar

Reactie van erikt
Datum: 17/01/2008, 00:38

Ik geloof helemaal niks van die 9-glazen-discussie 🙂

Geef een reactie