widmblog Volg widmblog
op Twitter

 

Seizoen 2012

 

Main menu:

 

Seizoen 2011

 

Seizoen 2010

 

Seizoen 2009

 

JuniorMol

 

Seizoen 2008

 

Seizoen 2007

 

Muziek

 

Overige

Zoek in de blog

(meer)

maart 2007
Z m D w d v Z
« feb   sep »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Categorieën

Archief

Andere blogs

Feeds

Afl. 10: De acties van de Mol

mollogo" In aflevering 10 is een overzicht gegeven van de acties van de Mol. Er is altijd maar een beperkte tijd voor zo’n overzicht dus niet alle opdrachten worden uitgebreid besproken. In het overzicht werd benadrukt dat Inge vooral het vertrouwen van de anderen probeerde te winnen om niet verdacht over te komen.

 • Koffer vullen: Inge leverde wel veel spullen in (3) maar dat waren alleen maar hele lichte (twee boeken en schoenen van kurk)
 • Filmpjes kijken: niet besproken (Inge verdiende in deze opdracht samen met Renate 2500 euro voor de pot)
 • Alex zoeken: de mislukking was te wijten aan de andere kandidaten
 • Letters zoeken: het was de bedoeling van Inge om in de zin Karel te verwisselen met elkaar maar dat ging niet door omdat de kandidaten de letters niet konden vinden
 • Abseilen: Inge wist zeker dat Alex niet zou afdalen en durfde het daarom aan om in de eerste groep naar beneden te gaan en Karels aanbod aan te nemen
 • Ayutthaya: Inge zag geen goede mogelijkheden voor een Mollenactie in deze opdracht maar is wel met opzet doodgelopen toen ze aan de beurt was
 • Nachttrein: er is alleen gesproken over Pauls jacht op Molboekjes en niet over de verkeerde naam van het eerste station
 • Paintball in buggy’s: hier was Inges doel om vanuit de lucht ervoor te zorgen dat er veel geld werd verdiend (vertrouwen wekken)
 • Veiling: Inge heeft bij alle artikelen als eerste geboden
 • Kisten besproken: de cruciale fout is gemaakt door Alex (en Dick)
 • Vlot varen: wel in beeld maar niet besproken (Inge bracht samen met Alex en Paul het grootste bedrag in deze opdracht binnen voor de pot)
 • Mastermind: de opdracht is mislukt omdat Eva en Paul op het verkeerde spoor zaten
 • Kijk de Mol in de ogen: er is niet gezegd of de vragen van Paul en Renate (die Inge te zien kregen) goed of fout waren beantwoord
 • Molfoto: Inge heeft zich in deze opdracht passief opgesteld omdat ze wilde dat er weer wat geld in de pot kwam (om het er later uit te kunnen halen)
 • Flessen verzamelen: Inge wist alleen de plaats van de flessen op het tweede eiland en vond daar ook vier flessen
 • Slapen op een eiland: de door loting verkregen vrijstelling was precies wat Inge wilde
 • Rondleiding in Phuket: Inge heeft zoveel mogelijk verschillende taken proberen uit te voeren maar Paul is daar niet ingetrapt
 • Eet de tor: Inge verloor het spel Jenga met opzet door met voettikken de verlopen tijd bij te houden
 • Pak de briefjes: ook hier wilde ze elkaar en Karel verwisselen maar door Renates visioen kwam daar niks van terecht
 • Verleiding: Inge wist wat Paul en Renate hadden voorspeld en deed daarom iets anders
 • Speuren op zee: niet besproken

Als je op zoek bent naar opdrachten waarin de acties van de Mol bepalend waren voor het verlies van geld dan is dit overzicht tamelijk teleurstellend. De veiling, het verzamelen van flessen, de toropdracht, de verleiding en daarmee houdt het wel op. Bij de abseilopdracht is geld verloren gegaan maar deze actie was erg riskant (had ook +10.000 kunnen worden). De mogelijk mooiste sabotage-actie in de nachttrein is jammer genoeg niet besproken.

Reacties

Reactie van lo
Datum: 17/03/2007, 15:01

Opdrachten waarin de acties van de Mol bepalend waren voor het verlies van geld zijn er toch in heel redelijke mate te vinden (ondanks hulpmol Nadja). De veiling noem ik niet eens, de verleiding was easy en het verzamelen van flessen leverde maar een paar euri op.

Maar bij de abseilopdracht zie je een giga mol, riskant was het niet want 100% van de kandi’s slaan stijl achterover als ze horen dat Inge het heeft aangenomen, iedereen is vol overtuigd dat Alex nooit zou gaan (dat had hij al duidelijk geuit).

De duidelijkste sabotage-actie was de -5000 van de tent. Zeer riskant voor de mol! En ze droeg ook haar steentje bij bij het Letters zoeken: 0 gevonden, Ayutthaya direct doodgelopen, Molfoto: direct met Nadja opgelopen. Tja dat is maximaal mol, zij kan het niet helpen dat er dan toch geld in de pot komt.

Reactie van Luc
Datum: 17/03/2007, 21:32

Ook ik was benieuwd naar de subtiele sabotageacties van de Mol (ik twijfelde nog tussen Inge en Eva), maar ik was danig teleurgesteld! Enkele weken schreef ik eerder dat het een domper zou zijn moest Nadja met de botte bijl de Mol zijn, maar het alternatief, een passieve Mol als Inge blijkt nauwelijks beter te zijn. Er werd steeds benadrukt dat Inge het vertrouwen van de andere kandidaten wilde winnen en na het lukken van de filmpjesopdracht was ze daar ook in geslaagd en een goede actrice is ze ongetwijfeld, maar haar molsabotages? Absoluut niet te vergelijken met bv. Elise, laat staan George (de beste Mol ooit).

Haar enige échte sabotage waar ze het heft in handen neemt en ook enig risico nam was het mislukken van de abseilopdracht, dit was 100% mols. De tentenopdracht was ook risicovol, hoewel ze de vrijstelling op een schoteltje kreeg aangeboden. De koffer vullen vond ik wel subtiel en het zoeken naar letters had dat ook kunnen zijn, indien de opdracht niet door anderen in de controlroom en vooral Nadja was verknoeid. Het verzamelen van de flessen en de verleiding (die ze enkel kon “saboteren” met behulp van de crew) brachten slechts een verlies van €1600.

Dat ze tijdens de buggyopdracht veel geld wilde binnenhalen omdat het tijdens de veiling er toch zou uitgaan kun je niet bepaald mols noemen en zoals ik al eerder zei, door de veiling zijn de vorige opdrachten van weinig belang geworden.
Op de veiling zelf, waar uiteindelijk het meeste geld verloren is gegaan, was inderdaad aan de beelden te zien dat ze meestal als eerste bood, maar uiteindelijk waren het steeds Eva en Nadja die de laatste boden deden.

Bij opdrachten zoals de zoektocht naar Alex, de nachttrein, Mastermind en het sorteren van de kisten stond ze voor spek en bonen en waren het de anderen die de fouten maakten of saboteerden.

Vooral zwak van Inge vond ik dat ze in Ayuttayah dood liep omdat ze geen sabotagemogelijkheden zag. Komaan zeg, een Mol mag toch wat meer lef en improvisatievermogen hebben! Ook tijdens de foto-opdracht koos ze voor de gemakkelijkste weg: ze liet zich onmiddellijk fotograferen door Nadja en lag uit het spel. Dit belet niet dat beide opdrachten zijn gelukt …

De rondleiding in Pucket heeft ze niet goed aangepakt, want Paul wist vrijwel zonder probleem wat haar opdracht was.
Tenslotte begrijp ik nog altijd niet waarom ze het vat met de verdubbelaar op het vlot sleurde (Paul en Alex waren het daar niet dadelijk mee eens), want het is door de gevonden tip “Karel heeft het voor elkaar” dat de opdracht met de briefjes (Renates visioen) is geslaagd.

Uiteindelijk hebben sommige andere kandidaten en vooral Nadja meer gesaboteerd dan Inge en of Inge er nu bij was of niet, voor de pot had het niet zo veel uitgemaakt.
Kortom, Inge was een leuke kandidaat en een zeer goede actrice maar als Mol is zij gebuisd. Volgende keer beter a.u.b.

Reactie van lo
Datum: 19/03/2007, 00:20

Hmmm ik ben het met veel wel eens maar concludeer wel vaak dat ze toch een maximaal mol resultaat geboekt heeft. Wat kun je dan werkelijk doen tijdens de foto-opdracht? Prima, zich na Dick en Paul laten fotograferen. En sterk van Inge dat ze in Ayuttayah direct dood liep, immers de anderen kwamen zo geen centimeter verder!

Het mislukken van de abseilopdracht was grandioos maar meer nog en voor het dubbele bedrag de tentenopdracht. Je zegt ‘hoewel ze de vrijstelling op een schoteltje kreeg aangeboden’ dat heeft toch nergens mee te maken? Juist dan komt zij full in the picture. Dit was haar big moment.

Nog even de rondleiding in Pukhet, Paul twijfelde juist hier dus was goed te merken dat Inge had lopen mollen al had het beter gekund. Daar waar ze direct geld uit de pot kon houden heeft ze dat ook gedaan en dat het soms nog beter kon akkoord, toch al met al een grootse mol zeker doordat ze verdachtmakingen buiten Paul wist te voorkomen.

Reactie van Luc
Datum: 20/03/2007, 21:40

Doordat Inge te voorzichtig was, werd ze inderdaad weinig verdacht, maar kon ze niet maximaal mollen.

Tijdens de rondleiding in Phuket had Inge één opdracht moeten uitvoeren die geen van de andere kandidaten moesten doen bv. steeds naast Karel staan of steeds achteraan lopen i.p.v. verschillende opdrachten te combineren. Paul heeft zijn joker trouwens op Eva gezet en niet op Inge.

De foto-opdracht was juist geslaagd doordat de Mol zo vroeg uit het spel was waardoor ze de opdracht niet meer kon saboteren. Inge had zich niet eens moeten laten fotograferen maar steeds uit de buurt van Nadja moeten blijven (door zich te verbergen bv.) en zo het uur vol maken. Dan was er én geen € 5000 in de pot én geen jokers voor Nadja.

Reactie van lo
Datum: 21/03/2007, 00:02

Uiteraard, Paul heeft zijn joker op Eva gezet dat is duidelijk maar het was zo opvallend dat hij naast Eva over Inge twijfels uitte. Maar inderdaad, steeds achteraan lopen i.p.v. verschillende opdrachten combineren was molliger geweest.

In de foto-opdracht geen jokers voor Nadja bezorgen is zeker geen mollenstreek, if anything, de mol is juist gebaat bij veel jokers in het spel. Er zat daar m.i. weinig op dan wat ze gedaan heeft.

Reactie van ikke
Datum: 29/11/2009, 14:46

ik snap niet dat iedereen van die elle lange reactie geeft dan ben je ook levenloos

Geef een reactie