widmblog Volg widmblog
op Twitter

 

Seizoen 2012

 

Main menu:

 

Seizoen 2011

 

Seizoen 2010

 

Seizoen 2009

 

JuniorMol

 

Seizoen 2008

 

Seizoen 2007

 

Muziek

 

Overige

Zoek in de blog

(meer)

januari 2007
Z m D w d v Z
« dec   feb »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Categorieën

Archief

Andere blogs

Feeds

Afl. 3: Opdracht 2: nachttrein

De acht overgebleven kandidaten stappen in de nachttrein van Ayutthaya naar Chiang Mai. Onderweg moeten ze van alle tussenstops de stationsnamen noteren. Als dat lukt dan verdienen ze 3000 euro. Omdat ze ook nog willen slapen, verdelen ze zich in vier groepen die de wacht houden: Alex en Eva (23-01), Inge en Paul (01-03), Nadja en Renate (03-05) en Dick en Menno (05-07). Alleen het eerste station, Wat Bandai Hin, registreren ze met z’n achten.

Een lijst met stations die ze zouden moeten aandoen volgens Internet: Ayutthaya, Lop Buri, Nakhon Sawan, Phichit, Phitsanulok, Uttaradit, Den Chai, Lampang, Khun Tan, Lamphun en Chiang Mai. De vetgedrukte stationsnamen kwamen ook in beeld (Phichit en Phitsanulok waren verwisseld). Twee stations namen die de kandidaten noemden maar die niet in deze lijst staan, zijn Wat Bandai Hin en Nakhon Lampang.

Paul heeft net een rood scherm gekregen en moet vier Molboekjes stelen om in het spel te blijven. Hij pakt eerst die van Eva, dan die van Dick en tenslotte die van Nadja. Maar bij de laatste wordt hij betrapt door Eva. Paul probeert daarom daarna door onderhandelen het benodigde vierde boekje te krijgen. Alex weigert maar Inge stemt toe. Pauls opdracht is daarmee geslaagd.

Resultaat: als op het eindstation Karel hun lijst controleert dan blijkt het eerste station al fout te zijn. Het is niet Wat Bandai Hin (een tempel?) maar Lop Buri. De kandidaten winnen geen geld met deze opdracht en de pot blijft staan op 7300 euro. Pauls opdracht slaagde dus hij blijft in het spel: geen afvaller deze aflevering.

Analyse: de Mol heeft een mooie slag geslagen bij het eerste station. Volgens de beelden waren Alex en Renate het meest zeker over die naam maar we hebben waarschijnlijk niet alles gezien.

Geef een reactie