widmblog Volg widmblog
op Twitter

 

Seizoen 2012

 

Main menu:

 

Seizoen 2011

 

Seizoen 2010

 

Seizoen 2009

 

JuniorMol

 

Seizoen 2008

 

Seizoen 2007

 

Muziek

 

Overige

Zoek in de blog

(meer)

januari 2007
Z m D w d v Z
« dec   feb »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Categorieën

Archief

Andere blogs

Feeds

Afl. 3: Opdracht 1: Ayutthaya

In de oude hoofdstad van Thailand, Ayutthaya, is een puzzelparcours uitgezet dat het meest lijkt op een doolhof. De acht kandidaten moeten over een vooraf bepaald pad naar het centrum lopen. Op het pad worden enveloppen met geld aangeboden voor totaal 3000 euro. Langs het pad en op de doodlopende stukken kunnen ze ook jokers krijgen. De kandidaten moeten 1 voor 1 op pad. Iedereen die een doodlopend stuk inslaat is af en wordt vervangen door een andere kandidaat die weer van voren af aan moet beginnen.

De acht puzzelaars maken uitstekende afspraken. Ze bepalen dat niemand geld mag aannemen voordat het hele pad bekend is want wie af is, verliest al het geld dat hij heeft gepakt. De loper staat in verbinding met een boot waarop de rest zit. De gidsen mogen de paden die de lopers volgen, tekenen op een kaart. Dat lukt goed. Paul en Menno treden op als gidsen via walkie-talkies. Zo verloopt het spel:

  • Eva: loopt naar voren en is meteen af
  • Nadja: loopt ook naar voren(?!) en is er dus ook meteen uit
  • Renate: legt een behoorlijke afstand af, vindt een joker (aangenomen) en 200 euro (geweigerd), en is dan ook af
  • Inge: loopt zichzelf vast
  • Alex: legt een grote afstand af, vindt een joker (aangenomen) en 400 euro (geweigerd), en is dan af
  • Dick: lost de rest van het pad op: 600 euro, 750 euro, joker (aangenomen), 1050 euro en geeft dan op
  • Menno: haalt als laatste loper al het geld op en bereikt het centrum

Resultaat: de opdracht is geslaagd en er wordt 3000 euro verdiend. De groepspot stijgt naar 7300 euro.

Analyse: de Mol had verschillende mogelijkheden om dit spel te verstoren: geld aannemen en stranden (is niet gebeurd), bij de gidsen lopers de verkeerde kant uitsturen, verkeerde informatie doorgeven tijdens het lopen en daarna snel af te zijn. Twee mensen waren direct af (Eva en Nadja) en omdat de afvallers niet terug mochten naar de gidsen, hadden zij weinig invloed op het spel (niet goed voor de Mol). Het spel werd opgelost door Dick, Menno en Paul, dus die zijn het ook niet. De Mol zat waarschijnlijk bij het trio Renate, Inge en Alex.

Reacties

Reactie van Me
Datum: 19/01/2007, 10:08

Inge kwam niet verder dan Renate en is van het trio Renate, Inge en Alex dus het meest verdacht.

Reactie van hillo
Datum: 20/01/2007, 00:24

Ik denk dat Eva vrij mollerig is deze opdracht (kan zijn) en wel om de volgende reden: ze gaat als eerste en is meteen af. Daardoor komt zij als eerste bij de ‘afluisterplek’. Daar krijgt ze een porto die in contact staat met de porto van de loper en de porto van de gidsen. Op het moment dat Eva dus het knopje van haar porto indrukt, komen de andere 2 signalen er niet meer door! Zo heeft ze prima kunnen storen tussen de loper en gidsen… In de aflevering wordt niks gezegd over slecht contact ofzo, maar dat kan natuurlijk gewoon eruit gemonteerd zijn!

Reactie van lo
Datum: 21/01/2007, 10:54

Dit is tot nu toe de enige opdracht dat Dick niet het meest verdacht is, gekke is dat meest verdacht inderdaad Inge is, je hoort Renate zeggen, nee daar kan je niet naar toe, dat is een hoog muurtje waar je tegenaan loopt. Vervolgens loopt Inge daar direct tegenaan. Daarnaast natuurlijk Nadja weer zeer vaag. Renate en Alex deden net als Dick juist goed hun best en is niets op aan te merken. Omdat het zo’n open opdracht is waar iedereen meekijkt geen goede opdracht om de mol uit te destilleren…

Geef een reactie