widmblog Volg widmblog
op Twitter

 

Seizoen 2012

 

Main menu:

 

Seizoen 2011

 

Seizoen 2010

 

Seizoen 2009

 

JuniorMol

 

Seizoen 2008

 

Seizoen 2007

 

Muziek

 

Overige

Zoek in de blog

(meer)

januari 2007
Z m D w d v Z
« dec   feb »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Categorieën

Archief

Andere blogs

Feeds

Afl. 1: Kandidaatsacties tellen

20070109 In de afgelopen drie seizoenen hebben we geprobeerd de Mol te vangen door voor elke opdracht bij te houden of de kandidaten zich als Mol gedroegen of juist niet. Uit de overzichten die we zo kregen, konden na enkele afleveringen de meeste kandidaten worden weggestreept. Hierdoor werd het zoeken naar de Mol eenvoudiger.

We gaan deze tactiek dit seizoen opnieuw gebruiken. In het volgende lijstje geven we voor elke opdracht een punt aan kandidaten waarvan we vinden dat hij of zij zich positief heeft gedragen. De andere kandidaten krijgen geen punt. De toekenning van punten is een persoonlijke kwestie. Sommige kijkers zullen de punten anders verdelen dan wij.

  • Koffer vullen: uit de beelden die werden vertoond, kunnen we alleen een mogelijke sabotageactie van Nadja halen. Zij wilde perse zes paar schoenen houden. De andere kandidaten krijgen een punt.
  • Filmpjes kijken: Inge en Renate verdienden geld voor de pot en zij krijgen daarom een punt.
  • Zoek Alex: het geld van de opdracht ging verloren bij het slaan op de gong. Zes personen stemden voor 1 gongslag: Eva, Inge, Liesbeth, Nadja, Renate en Sander. De andere vier krijgen een punt.

Als je alle punten bij elkaar optelt dan krijg je de volgende tabel:

  • 2 punten: Alex, Dick, Inge, Menno, Paul en Renate
  • 1 punt: Eva, Liesbeth, Sander
  • 0 punten: Nadja

Nadja blijkt zich het minst vaak als kandidaat te hebben gedragen. De tabel wijst haar daarom aan als Mol. Maar wij geloven niet dat zij het is. Nadja had een kleine positieve actie bij het herkennen van Roderick en ze geeft al in de eerste aflevering een overduidelijke hint (boek van Adrian Mole), iets wat we niet verwachten van de Mol. Sander ligt eruit en Eva heeft diverse keren de groep in de juiste richting geprobeerd te sturen (sudoku, Siam en gongslag). Ook na het tellen van Kandidaatsacties, komen we uit bij Liesbeth als Mol.

Geef een reactie