widmblog Volg widmblog
op Twitter

 

Seizoen 2012

 

Main menu:

 

Seizoen 2011

 

Seizoen 2010

 

Seizoen 2009

 

JuniorMol

 

Seizoen 2008

 

Seizoen 2007

 

Muziek

 

Overige

Zoek in de blog

(meer)

januari 2007
Z m D w d v Z
« dec   feb »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Categorieën

Archief

Andere blogs

Feeds

Afl. 1: 2. Filmpjes kijken

Deze opdracht begint met een introductieronde. De kandidaten krijgen van Karel 15 minuten om elkaar te vertellen wie ze zijn. Dat gaat in de volgorde Nadja, Alex, Liesbeth, Sander, Renate, Dick, Menno, Eva, Inge en Paul (de laatste buiten de tijd). Hierna moeten ze een getal kiezen tussen 1 en 11. Ze kiezen 6. Vervolgens laat Karel ze een reeks filmpjes zien van hun omgeving. Ze moeten ieder apart raden van wie het filmpje is. Wie het goed raadt, wint een joker. Wie een fout maakt, is af. Als een van de kandidaten zes-op-een-rij goed raadt dan komt er 2500 euro bij in de pot.

De filmpjes:

 • (6) Menno (gehaktballen)
  Raadvolgorde: Nadja (?), Menno (Menno), Eva (Renate), Alex (Renate), Inge (Menno), Liesbeth (Renate), Paul (Renate), Dick (Inge), Sander (Nadja) en Renate (Menno)

 • (7) Inge (cabriolet)
  Menno (Inge), Inge (Inge), Renate (Inge)

 • (8) Eva (Belgische Mol op tv! Hint?)
  Menno (Liesbeth), Inge (Eva), Renate (Eva)

 • (9) Nadja (Ramses Shaffy)
  Inge (Nadja), Renate (Nadja)

 • (10?) Renate (champagne)
  Inge (Renate), Renate (Renate)

 • (1?) Sander (Beatles)
  Inge (Sander), Renate (Sander)

Resultaat: Inge en Renate weten er zes op rij goed te raden. Daardoor slaagt de opdracht. Er komt 2500 euro bij in de pot en die stijgt daardoor naar 4300 euro. Inge en Renate verdienen met hun zes goede antwoorden ieder zes jokers. Menno verdient twee jokers.

Analyse: De Mol zal natuurlijk niet de opdracht laten slagen. Daarmee vallen Inge en Renate af als Mol. Menno zou nog kunnen maar waarschijnlijk is het nog beter voor de Mol om meteen bij het eerste filmpje af te vallen. De suggestie dat Renate met haar verhaal over gehaktballen de rest vooraf heeft willen afleiden, is onwaarschijnlijk.

Waarom zei Karel trouwens: Noem mij een getal tussen de 1(!) en de 11? Zat het filmpje van de Mol er niet tussen? Die moet dan op 1 hebben gestaan en dan is de Mol dus Alex, Dick, Liesbeth of Paul. De volgorde dan: 1: Mol; 2: Sander; 3: ?; 4: ?; 5: ?; 6: Menno; 7: Inge; 8: Eva; 9: Nadja; 10: Renate. Wie ziet hier een logische volgorde in? Alle mannen en vrouwen bij elkaar en de Mol apart? Dan is het Liesbeth.

Geef een reactie