iFarm.nl

Main menu:

filler
facebook

Doorzoek blog

Feeds

Categorieën

Archieven

november 2006
S M T W T F S
« Oct   Dec »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Smurfentaal

smurf

Vorige week kregen we op het werk (Universiteit van Amsterdam) een samenvatting van een lezing binnen. De tekst bevatte zoveel moeilijke woorden dat één van de collega’s zuchtte dat je ze net zo goed door “smurf” zou kunnen vervangen. Een programma dat dat deed, was beschikbaar op het web maar alleen voor het Engels. Sinds vandaag kan je via deze site teksten vertalen van het Nederlands naar Smurfentaal.

De reacties op het vertaalprogramma zijn erg positief. Een andere collega heeft de software nu ingezet op zijn site over de verkiezingen. Hij heeft een fun-versie gemaakt waarin je kan zoeken in versmurfte verkiezingsprogramma’s. Enkele resultaten: Smurfrenteaftrek: niet aan smurfen (VVD); Veel mensen die een eigen huis willen, hebben weinig te smurfen (GroenLinks); Smurfenmishandeling wordt strenger besmurft (PvdA). Aanbevolen!

Reacties

Reactie van Renssmurf
Datum: 07 Nov 2006, 00:03

Wat koel zeg.
Vooral de versmurfte verkiezingsprogramma’s.
Wat ik jammer vind, is dat woorden als ‘mensen’ of ‘ouderen’ niet altijd vertaald worden door ‘smurfen’ maar bijvoorbeeld door het woord ‘smurfers’. Met smurfers kan ik mij toch minder goed identificeren, als oudere smurf.
Davismurf hier naast mij zegt echter dat hij vermoedt dat het woord ‘gebruikers’ wordt vertaald met ‘smurfers’. Dat kan ik dan wel weer begrijpen.

Reageer